Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης με πυραύλους στο ουκρανικό boeing

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή της επίθεσης με πυραύλους στο ουκρανικό boeing

'Ενα συγκλονιστικό βίντεο ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Σωτήρης Δανέζης, στο οποίο φαίνεται καθαρά η εκτόξευση δύο πυραύλων προς το αεροσκάφος της Ukraine Airlines.

Aυτή η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 176 επιβαίνοντες, συγκλονίζοντας την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Δείτε το ανατριχιαστικό βίντεο:

{https://twitter.com/SotirisDanezis/status/1217111202318385153} 

Το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στο Ιράν δεν είχε λάβει καμία προειδοποίηση για πιθανή απειλή από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης προτού απογειωθεί ανακοίνωσε η ουκρανική εταιρεία. Διαδήλωση από Ιρανούς κατά του ηγέτη τους.

Η αεροπορική εταιρεία Ukraine International Airlines ανακοίνωσε σήμερα ότι το αεροσκάφος το οποίο συνετρίβη στο Ιράν δεν είχε λάβει καμία προειδοποίηση για πιθανή απειλή από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης προτού απογειωθεί.

Σε ενημέρωση του Τύπου από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό της, η εταιρεία διέψευσε τους ισχυρισμούς ότι το επιβατικό αεροσκάφος είχε αλλάξει πορεία λέγοντας ότι οι ιρανικές αρχές θα έπρεπε να έχουν κλείσει το αεροδρόμιο.

Οι ανώτεροι αξιωματούχοι της εταιρείας εξάλλου κάλεσαν το Ιράν να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την συντριβή του αεροσκάφους.

Νωρίτερα σήμερα οι Φρουροί της Επανάστασης παραδέχτηκαν ότι κατέρριψαν από ένα λάθος το ουκρανικό αεροσκάφος περνώντας το για πύραυλο Κρουζ επειδή βρίσκονταν σε ύψιστη επιφυλακή καθώς εκείνη τη στιγμή "ήταν έτοιμοι για πόλεμο με τις ΗΠΑ".

Οργισμένες αντιδράσεις

Αξιωματούχοι της εταιρείας εξοργίστηκαν από αυτό που χαρακτήρισαν υπαινιγμούς του Ιράν πως το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν ενήργησε σωστά.

"Άν νομίζεις ότι κάνεις πόλεμο, νόμιζε το όσο θέλεις, αλλά υπάρχουν γύρω σου κανονικοί άνθρωποι τους οποίους οφείλεις να προστατεύσεις. Αν χτύπαγαν από κάπου προς κάπου αλλού, ήταν υποχρεωμένοι να κλείσουν το αεροδρόμιο. Υποχρεωμένοι. Και μετά χτύπα όσο θέλεις", είπε ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Ιχόρ Σοσνόφσκι.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, το αεροσκάφος είχε πραγματοποιήσει στροφή 15 μοιρών προς τα δεξιά αφού είχε φτάσει στα 6.000 πόδια ύψος, σύμφωνα με τις οδηγίες του ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας.

Έντεκα Ουκρανοί, ανάμεσά τους 9μελές πλήρωμα, σκοτώθηκαν στο δυστύχημα, σύμφωνα με στοιχεία της ουκρανικής κυβέρνησης.

Ο Γιεβγιένι Ντίκχνε, ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας, ξεκίνησε την ενημέρωση των δημοσιογράφων λέγοντας ότι η αεροπορική εταιρεία δεν έκανε τίποτα εσφαλμένο ως προς την τήρηση της διαδικασίας ασφαλείας.via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2Nq4Fux
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.