Με απόλυτη επιτυχία η εσπερίδα στη Βαλαώρα με θέμα την Κτηνοτροφία και τον Ορεινό Πλούτο των Αγράφων


Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εσπερίδα στη Βελαώρα με θέμα την Κτηνοτροφία και τον Ορεινό Πλούτο των Αγράφων.
Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου της Κάτω Βελαώρας οι ομιλητές ανέπτυξαν τις εισηγήσεις τους και δέχτηκαν πολλά ερωτήματα από τους παρευρισκόμενους κτηνοτρόφους
Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Γιάννης Σάρρος,- Δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας Ύπαιθρος Χώρα και  παρουσιαστής της ομώνυμης εκπομπής στοντηλεοπτικό σταθμό STAR Κεντρικής Ελλάδας-
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Αλέξη Καρδαμπίκη και ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αρη Τασιού και της Περιφερειακής Συμβούλου κας Κατερίνας Καλατζή,
Στη συνέχεια ο συντονιστής έδωσε το λόγο στον  κ. Γιάννη Καλτσή- MSc Γεωπόνο –ο οποίος μίλησε για την αναγκαιότητα, τον τρόπο και τα κέρδη από την σύσταση των ομάδων παραγωγής.
Ο κ. Ματζανάς Κωσταντίνος -Δρ. Δασολογίας του ΑΠΘ- μίλησε για το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του ορεινού όγκου των Αγράφων που είναι η βιοποικιλότητα  και το καθαρότερο περιβάλλον.
Η κα Ματίνα Κανάκη -Τ Γεωπονίας Περιβαλλοντικής και Οικολογικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου-, μίλησε για  την κυκλική και κοινωνική οικονομία ως εργαλεία στην κτηνοτροφία.
Το λόγο πήρε και η Αντιπρόεδρος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου του Τμήματος Δασοπονίας Καρπενησίου κα. Αναστασία Παντέρα η οποία μίλησε για τις χαμένες ευκαιρίες του τόπου μας και την εμπειρία της από αντίστοιχες υποδομές στο εξωτερικό.
Από τον κ. Γιάννη Σάρρο που συντόνιζε τη συζήτηση, ο λόγος δόθηκε σε πολλούς κτηνοτρόφους που διατύπωσαν εύλογα ερωτήματα κυρίως για την αναγκαιότητα σύστασης των ομάδων παραγωγών.

Παραβρέθηκαν οι
Ιερείς Πέτρος Κώτσιας και Μποτονάκης Σπύρος
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός και η Περιφερειακή Σύμβουλος Κατερίνα Καλατζη.
Οι Αντιδήμαρχοι : Χρυσούλα Σουλιώτη, Μάκκας Ηλίας, Ζαχαράκης Παναγιώτης, Αθανασίου Γιώργος, Γρηγόρης Παπαθανάσης,
ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Νιάφας,
οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:  Μπράζιας Παναγιώτης, Σταμούλης Αθανάσιος, Καραγιάννη-Λαθύρη Βασιλική , Διώτη Αργυρώ Κουτσιούμπα Ευαγγελία και Νταλαφούρα Ηρώ.
Οι τοπικοί πρόεδροι ΒελαώραςΤριποτάμουΦραγκίσταςΓρανίτσαςΡαπτοπούλουκαι Λιθοχωρίου. Ο Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Δ. Γεωργαλής, ο πρώην Δήμαρχος Ευάγγελος Κατσιφός και οι πρώην κοινοτάρχες Μάκης Νταβαρίνος και Γιώργος Πέτσας.



via Δυτική Ευρυτανία https://ift.tt/30m6uOy
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη