-->

Κι ο Πειραιάς στο χορό του... αγέννητου παιδιού- Αυτοκόλλητα γέμισαν την Κεντρική Αγορά

Κι ο Πειραιάς στο χορό του... αγέννητου παιδιού-  Αυτοκόλλητα γέμισαν την Κεντρική Αγορά

Καθώς πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τα απανωτά κρούσματα και την εξάπλωση ενός αντιφεμινιστικού λόγου που έχει στο στόχαστρο του τις αμλώσεις, μια ακόμα συντονισμένη προσπάθεια υπεράσπισης του...αγέννητου παιδιού εξελίσσεται στον Πειραιά.

Ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης δημοσίευσε σήμερα ένα post στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook με ένα αυτοκόλλητο που απεικονίζει δυο παιδικά μάτια. Το μότο στο αυτοκόλλητου γράφει: «Μ' αγαπάς; Τότε μη με σπρώξεις ποτέ να κάνω έκτρωση!»

Ο Ξανθάκης σχολιάζει την παραπάνω παρέμβαση ως εξής: « Για κάποιο λόγο που αδυνατώ να κατανοήσω είναι γεμάτος ο Πειραιάς από αυτά τα αυτοκόλλητα».

Η υπογραφή στα αυτοκόλλητα είναι αυτή μιας γνωστής, ενάντιας στο θέμα των αμβλώσεων οργάνωσης - της ομάδας γυναικών Αγάζηλος.

agaaga

Όπως μας είπαν άνθρωποι που μένουν και κινούνται στον Πειραιά, πρόκειται για μια συντονισμένη κίνηση που λαμβάνει χώρα πολλούς μήνες τώρα, γεμίζοντας ανα περιόδους ολόκληρες περιοχές του λιμανιού.  Η τελευταία τοιχοκόλληση της ομάδας έγινε πριν από 3-4 ημέρες και ....κατέλαβε τους τοίχους στην Κεντρική Αγορά του Πειραιά.

Περαστικοί και κάτοικοι ξύνουν και βανδαλίζουν τα αυτοκόλλητα αλλά αυτά...επανέρχονται δριμύτερα. 

Όσο για την ομάδα Αγάζηλο πρόκειται για  γυναικεία ομάδα εναντίον των εκτρώσεων με ενεργή παρουσία στο ζήτημα εδώ και 15 χρόνια.

agazilosdeigma

Ένα από τα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα της ομάδας

Ανάμεσα στις πολλές επιστολές που κατά καιρούς στέλνει η ομάδα σε media και στο ΕΣΡ,  όταν για παράδειγμα κόβονται διαφημιστικά μηνύματα του «Συλλόγου Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού», είναι κι η παρακάτω (από το 2000) η οποία αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα γραφής της ομάδας: 

« Η πλειοψηφία του ΕΣΡ και οι υποστηρικτές της βρίσκουν πιο θεμιτό το να κάνουν άμβλωση οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν «τεράστια προβλήματα» από το να τις παραπέμψουν σε κάποιον που θα τους τα λύσει, και θεωρούν ότι αν οι γυναίκες κάνουν άμβλωση ΔΕΝ πρέπει να έχουν ενοχές γι' αυτό, λες και σκότωσαν καμιά κατσαρίδα!

Ας πετάξουν λοιπόν τα παιδιά τους οι γυναίκες, ας μην «υποταχθούν σε ένα συγκεκριμένο κοινωνικό ρόλο», δηλαδή στο ρόλο της μητρότητας! Λες και είναι μόνο «κοινωνικός» ο ρόλος της μητρότητας, δεν είναι βιολογικός και φυσικός, αλλά είναι κάτι σαν τους ρόλους των ηθοποιών, που η εκάστοτε κοινωνία το παίρνει και το διαμορφώνει όπως θέλει! (Έτσι άλλωστε κάνουμε και οικονομία σε επιδόματα μητρότητας κ.α. παροχές – άλλη μια κοινωνική προσφορά του ΕΣΡ) ».

 



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2Rf233P
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->