Σε ποια πρωτεύουσα της Ευρώπης η ατμοσφαιρική ρύπανση χτύπησε «κόκκινο»

photo: pexels

Υψηλότερα από πέντε έως δέκα φορές σε σχέση με τα επιτρεπόμενα όρια (50 μικρογραμμάρια ανά 1 κυβικό μέτρο) είναι τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη βουλγαρική πρωτεύουσα, Σόφια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας και μεταδίδει η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας.

Η παρουσία οξειδίων του αζώτου, του άνθρακα και του θείου και μικροσωματιδίων (PM 2.5) έχει ανέλθει σε επικίνδυνα επίπεδα για τη δημόσια υγεία, επισημαίνεται στις σχετικές ανακοινώσεις και προστίθεται πως ο αέρας είναι πιο επικίνδυνος κυρίως στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας.

Σημειώνεται ότι εκτός από τη Σόφια, αυξημένα είναι τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και σε άλλες πόλεις όπως η Βάρνα, η Γκόρνα Οριαχόβιτσα και το Βίντιν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



via Ειδησεις https://ift.tt/2u5REiY
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη