Χανιά: Αντιπολεμική – αντιβασική συγκέντρωση το Σάββατο στην Αγορά

Χανιά: Αντιπολεμική – αντιβασική συγκέντρωση το Σάββατο στην Αγορά

Κάλεσμα στους πολίτες των Χανίων να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 18/1 στις 11 π.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, ενάντια στη νέα συμφωνία για τις βάσεις, απευθύνουν συλλογικότητες, οργανώσεις και φορείς . Μεταξύ άλλων καλούνται οι πολίτες να αντιδράσουν στην πολιτική κλιμακούμενης εμπλοκής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ. Οι βάσεις που επεκτείνονται στον κόλπο της Σούδας και απλώνονται σε όλη τη χώρα, μας μπλέκουν τώρα πιο επικίνδυνα από ποτέ σε μεγάλους κινδύνους, τονίζουν οι διοργανωτές.

Το σχετικό κάλεσμα:

Καλούμε το Σάββατο 18 Γενάρη το Χανιώτικο λαό και τη νεολαία σε συγκέντρωση ενάντια στη νέα συμφωνία για τις βάσεις και την πολιτική κλιμακούμενης εμπλοκής της χώρας μας στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ. Οι βάσεις που επεκτείνονται στον κόλπο της Σούδας και απλώνονται σε όλη τη χώρα, μας μπλέκουν τώρα πιο επικίνδυνα από ποτέ σε μεγάλους κινδύνους.

Η μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα πρώτης γραμμής για τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ είναι μια πολιτική σε ευθεία σύγκρουση με το συμφέρον του λαού να ζει ειρηνικά στον τόπο του. Συντασσόμαστε με τη γραμμή ενίσχυσης της φιλίας των λαών ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών που γεννά θάνατο-προσφυγιά-καταστροφή και δυστυχία.

Η πολιτική υπηρέτησης του πολέμου που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε συνέχεια με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να αποκρουστεί μέσα από τη μαζική λαϊκή πάλη. Σε αυτή τη κατεύθυνση με όρους κοινής δράσης συνδιοργανώνουμε τη συγκέντρωση ενάντια στην υπογραφή της νέας συμφωνίας για τις βάσεις και την εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ

το Σάββατο 18/1 στις 11 π.μ. στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

ΚΆΤΩ Η ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΊΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

ΝΑ ΠΑΨΕΙ Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

Η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης 

Την ίδια ώρα που:Οι εξελίξεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή φορτίζουν επικίνδυνα την κατάσταση και η απειλή του πολέμου για το λαό μας και τους γύρω λαούς είναι πραγματική,κλιμακώνεται και οξύνεται ο αντιδραστικός ανταγωνισμός των εξαρτημένων αστικών τάξεων Ελλάδας –Τουρκίας με εκατέρωθεν απειλές, με ότι αυτό συνεπάγεται, η κυβέρνηση της Ν.Δ, συνεχίζοντας την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ με την συναίνεση όλων των κομμάτων του συστήματος, φέρνει στη Βουλή προς επικύρωση τη νέα συμφωνία για την παραμονή –αναβάθμιση και επέκταση των αμερικάνικων βάσεων.

Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν για το λαό μας απ' αυτή την πολιτική της μετατροπής της χώρας σε ορμητήριο των φονιάδων και της εμπλοκής της στα ιμπεριαλιστικά -φιλοπόλεμα σχέδια είναι περισσότερο από ποτέ αυξημένοι.

Ο λαός μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να καθίσει με σταυρωμένα τα χέρια. Γιατί ο αγώνας για το ξεπέταγμα των βάσεων από τον τόπο μας, για το σπάσιμο των δεσμών της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης είναι υπόθεση αποκλειστικά και μόνο της λαϊκής πάλης.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ σε συνεργασία με άλλες συλλογικότητες της πόλης μας καλούν σε συγκέντρωση το Σάββατο

18 Γενάρη στις 11 π.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Το κάλεσμα από τις "Αγωνιστικές Κινήσεις"

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ!ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Την ίδια στιγμή που ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός με τις τρομοκρατικές του ενέργειες βάζει φωτιά από το Ιράν μέχρι την Μεσόγειο, ΟΛΗ η χώρα μετατρέπεται σε ορμητήριο των ΗΠΑ μπλεκόντας μας σε πολεμικούς κινδύνους.

Η ελληνική κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή την νέα συμφωνία για την παραχώρηση Αμερικάνικων βάσεων σε όλη πια την επικράτεια.Συγκεκριμένα,νέες βάσεις ανοίγουν σε Αλεξανδρούπολη,Λάρισα και Βόλο ενώ οι ήδη υπάρχουσες όπως αυτή της Σούδας επεκτείνονται.Επίσης στη νέα συμφωνία προβλέπεται η δυνατότητα στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ να χρησιμοποιεί οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση στη χώρα,οποτεδήποτε και εαν χρειαστεί.

Είνα τόση η αμερικανοδουλεία που κυβερνητικά στελέχη ζητάνε δημοσίως να σταθμεύει μόνιμα στη Σούδα αμερικάνικό υποβρύχιο,ενώ πλέον στα ΜΜΕ συζητιέται, σαν να μη συμβαίνει τίποτα,να γίνει η Ελλάδα χώρος αποθήκευσης πυρηνικών όπλων!

Οι αμερικανικής έμπνευσης συμμαχίες της χώρας μας με το κράτος-σφαγέα του Ισραήλ και τη χούντα της Αιγύπτου ,και ο αντιδραστικός ανταγωνισμός της ελληνικής και τουρκικής αστικής τάξης για τις ΑΟΖ συμπληρώνουν το παζλ της εμπλοκής στο κουβάρι των ανταγωνισμών που εξελίσσονται στη γειτονιά μας.

Ανταγωνισμοί που με πρωτεργάτες ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑ έχουν ήδη διαλύσει μια σειρά χώρες της περιοχής, ενώ οι πυκνές εξελίξεις των τελευταιών εβδομάδων ρίχνουν συνεχώς λάδι στη φωτια!

Καθόλου τυχαία το αλυσόδεμα του λαού στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ,δηλαδή το βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, βρίσκει σύμφωνους διαχρονικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.Σε αυτό το κλίμα ύμνων στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό,αγοράζονται νέα όπλα πολλών δις ενώ ενισχύονται οι φωνές που ξερνούν εθνικιστικό δηλήτήριο στην νεολαία.

Να χουμε καθαρό: το άπλωμα των βάσεων από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη δε μας προστατεύει αλλά μας σπρώχνει πιο βαθιά στο πόλεμο.Ποιος άλλωστε μπορεί να ισχυριστεί ότι δίνοντας κάθε υποδομή της χώρας για να βομβαρδίζονται οι γειτονικοί λαοί εξασφαλίζουμε την ειρήνη;

Αντίθετα γινόμαστε μαγνήτης επιθέσεων και τραυματίζονται οι σχέσεις φιλίας και αληλλεγγύης με τους γείτονικούς λαόύς.Ιδιαίτερα στο Πολυτεχνείο, ζώντας λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Σούδας βιώνουμε από πρωτο χέρι κάποιες από τις συνέπειες από την ολοένα και μεγαλύτερη δραστηριότητα της Βάσης.

Μπορστά σε όλα αυτά ,δε πρεπει να γυρίσουμε από την άλλη γιατί αφορά εμάς και τις ζωές μας.Απάντηση δε μπορεί να είναι ούτε ο φόβος ούτε η υποταγή.Είναι ανάγκη να συμβάλλουμε όλοι να ξαναδυναμώσει το αντιπολεμικό-αντιιμπεριαλιστικό κίνημα σαν τον μοναδικό δρόμο για να μην γίνουν οι λαοί κρέας για τα κανόνια τους.Οι λαοί της περιοχής,ανάμεσα τους και ο δικός μας λαός πρέπει να αντιταχτούμε.

Ιδιαίτερα εμείς έχουμε κάθε λόγο να βγούμε στο δρόμο ενάντια στη πολιτική που από την μια μιας πετάει εκτός σχολών και μας σπρώχνει στην ανεργία και στην τζάμπα δουλειά και από την αλλη μας μπλέκει στο πόλεμο!

Να διαδηλώσουμε την εναντίωση μας στην νέα συμφωνία για τις Βάσεις.Να πούμε οχι στον ιμπεριαλισμό,τον πόλεμο,τον εθνικισμό!
Ο τόπος μας δεν είναι πολεμικό ορμητήριο-δεν είμαστε αποθήκη πυρηνικών!

Όλοι στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση που καλούν συλλογικότητες και φορείς της πόλης:
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/01 11πμ
στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/36Z9dzM
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.