Τάκης Ζερδεβάς – Απόστολος Ζερδεβάς: Αντιμέτωποι με το τυχαίο, το παράδοξο και το ανοίκειο   

H γκαλερί Σκουφά παρουσιάζει την ατομική εικαστική έκθεση του Τάκη Ζερδεβά  «Observatory» και την εγκατάσταση του Απόστολου Ζερδεβά «Washing Machine». Διάρκεια της έκθεσης από τις 16 Ιανουαρίου ως τις 8 Φεβρουαρίου.

Απόστολος Ζερδεβάς video installations

Σημείο αφετηρίας της έκθεσης Observatory του Τάκη Ζερδεβά αποτελεί η διερεύνηση της διαδικασίας της παρατήρησης μέσα από συνθέσεις με φωτογραφία και βίντεο που παραπλανούν τη συμβατική αντίληψη και θέαση της πραγματικότητας. Αξιοποιώντας τη σχέση μεταξύ κινούμενης και σταθερής εικόνας, ο δημιουργός επινοεί νέα τοπία και θέτει τη βάση για έναν διάλογο σχετικά με την έννοια της παρατήρησης ως αναπόσπαστο κομμάτι της ανθρώπινης εμπειρίας. Στα έργα της έκθεσης το κεντρικό στοιχείο είναι το παράθυρο, ένα εξ’ ορισμού μέσο θέασης και παρατήρησης, το οποίο εδώ κάθε φορά αποτελεί μια διαφορετική αφετηρία και η θέα που μας προσφέρει μεταβάλλεται διαρκώς. Κάθε νέο τοπίο, κάθε νέα εικόνα επιχειρεί να αποδιοργανώσει τη σκέψη των θεατών φέρνοντας τους αντιμέτωπους με το τυχαίο, το παράδοξο και το ανοίκειο.

Τάκης Ζερδεβάς

Στον πρώτο όροφο, η εγκατάσταση The Washing Machine του Απόστολου Ζερδεβά πραγματεύεται την κοινοτοπία του λόγου μέσα από παραλλαγμένα πολιτικά συνθήματα και καθημερινές φράσεις. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει μια μεγάλη τηλεόραση παλαιού τύπου, που παρουσιάζει τον κάδο ενός πλυντηρίου που βρίσκεται σε διαδικασία πλύσης. Στον τοίχο παρατίθενται μία σειρά από μπλούζες που αναγράφουν διάφορες σκέψεις και συνθήματα. Με διάθεση σαρκασμού απέναντι στην πραγματικότητα, ο Ζερδεβάς ανιχνεύει στιγμές της γλώσσας που άλλες φορές λειτουργούν εφησυχαστικά και άλλες φορές ανασταλτικά. Απομονώνοντας αυτές τις φράσεις από το αρχικό τους πλαίσιο και τοποθετώντας τες μέσα σε ένα πλυντήριο, η εγκατάσταση «ανακατεύει» αυτή τη συνθηματολογία επιχειρώντας να στρέψει την προσοχή στη σημασία των καθημερινών πράξεων.

Τάκης Ζερδεβάς

Event Information
Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι
Εγκαίνια: Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, 19.30
Διάρκεια έκθεσης: 16 Ιανουαρίου – 8 Φεβρουαρίου 2020
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα: 11.00-15.30, Τρίτη & Πέμπτη: 10.00-15.30 & 17.30-21.00, Τετάρτη: 10.00-15.30, Παρασκευή: 10.00-15.30 & 17.30-20.00, Σάββατο: 10.30-15.30
Πληροφορίες: Τηλ.: 210-3643025, 210-3603541 www.skoufagallery.gr

 

The post Τάκης Ζερδεβάς – Απόστολος Ζερδεβάς: Αντιμέτωποι με το τυχαίο, το παράδοξο και το ανοίκειο    appeared first on Art22.



from Art22 https://ift.tt/2uAqiBP
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη