Κέρκυρα: «Μια Ιλιάδα» από το ΔΗΠΕΘΕ

Κέρκυρα: «Μια Ιλιάδα» από το ΔΗΠΕΘΕ

Το ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας Interreg GR-IT του έργου ΝΕΤΤ θα παρουσιάσει το έργο της Λίζα Πήτερσεν και του Ντένις Ο' Χέαρ
«MIA IΛIAΔA»
Τις 17-18-19 και 23-24-25 Ιανουαρίου στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.
Το έργο παντρεύει με τον απλούστερο τρόπο την αφήγηση της Ιλιάδας από τον ραψωδό-μια μεταφορική παρουσία του ίδιου του Ομήρου-με το σήμερα, για να καταλήξει σε μία ατέλειωτη, εντυπωσιακή ονοματολογία όλων των πολέμων που έζησε ποτέ η ανθρωπότητα, αποδεικνύοντας με τον απλούστερο τρόπο τη διαχρονικότητα του πολέμου και του πόνου που προξενεί, αλλά μέσα από το μεγαλείο της αρχετυπικής αφήγησης του Ομήρου.
Τον συγκλονιστικό μονόλογο, συνοδεύει ένας μουσικός-ορχήστρα εν είδει «Μούσας» μεταμορφώνοντας με τη ζωντανή μουσική την αφήγηση σε ένα ζωντανό ποίημα.

ΕΡΜΗΝΕΥΤΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΡΒΑΡΑ ΔΟΥΚΑ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΝΤΩΝΑΚΗΣ
ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ- ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: ΑΚΗΣ ΧΕΙΡΔΑΡΗΣ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ: ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΑΧΟΣ
Για κρατήσεις θέσεων τηλέφωνο επικοινωνίας 2661040136

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FOdoCL
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη