Κανένας σεβασμός στον πολιτισμό των Ίνκας: Οι ζημιές που προκάλεσαν τουρίστες στο Μάτσου Πίτσου

photo: pexels

Έξι ξένοι τουρίστες συνελήφθησαν στο Περού καθώς κατηγορούνται πως παρεισέφρησαν σε απαγορευμένους τομείς του αρχαιολογικού χώρου του Μάτσου Πίτσου και προκάλεσαν ζημιές στον Ναό του Ήλιου, τμήμα του διασημότερου μνημείου του πολιτισμού των Ίνκας, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι τουρίστες, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, υπήκοοι Βραζιλίας, Αργεντινής, Γαλλίας και Χιλής, συνελήφθησαν την Κυριακή στον Ναό του Ήλιου από φύλακες του αρχαιολογικού χώρου και αστυνομικούς.

«Οι έξι τουρίστες συνελήφθησαν, τελούν υπό κράτηση και διενεργείται έρευνα σε βάρος τους για πρόκληση βλαβών στην πολιτιστική κληρονομιά», δήλωσε ο Ουίλμπερτ Λέιβα, επικεφαλής της αστυνομίας στην περιφέρεια Κούσκο, στο κεντρικό τμήμα του Περού, όπου βρίσκεται το Μάτσου Πίτσου.

Η νομοθεσία του Περού προβλέπει την επιβολή ποινών τουλάχιστον τεσσάρων ετών φυλάκισης σε οποιονδήποτε προκαλεί ζημιά στην εθνική πολιτιστική κληρονομιά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2t5dfYZ
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη