Πέτσας: Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων

Πέτσας: Η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων

Διευκρινίσεις για την προστασία της α' κατοικίας, για το νέο εκλογικό σύστημα, το χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, την υλοποίηση του σχεδιασμού για το μεταναστευτικό αλλά και τη Διάσκεψη του Βερολίνου κλήθηκε να δώσει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μετά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως υπάρχει διαστρέβλωση όσον αφορά τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δεν είπε -σε καμία περίπτωση- ότι κάποιοι θα χάσουν τα σπίτια τους αλλά κάλεσε τους πολίτες να κάνουν χρήση του πλαισίου που ισχύει μέχρι το τέλος Απριλίου και να σπεύσουν να το εκμεταλλευτούν για να σώσουν τα σπίτια τους.

Σχετικά με το νέο εκλογικό σύστημα και το κατά πόσον «δεν ευνοεί τις συνεργασίες», είπε πως είναι κοντά στο προηγούμενο, το οποίο δεν απέτρεψε τον σχηματισμό κυβερνήσεων συνεργασίας ακόμη και περισσότερων των δύο κομμάτων, όπως στην περίπτωση της κυβέρνησης Σαμαρά. «Αυτό που θέλουμε είναι όταν ένα κόμμα συγκεντρώνει μεγάλη αποδοχή να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Σε ερώτηση κατά πόσο έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα για την ανακοίνωση του προσώπου που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας απάντησε ότι η συνταγματική προθεσμία λήγει στις 13 Φεβρουαρίου και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει ανακοίνωση όποτε κριθεί σκόπιμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, επίσης, ότι το μεταναστευτικό είναι βαθιά κοινωνικό ζήτημα, που έχει να κάνει με το σύνολο της κοινωνίας και πρέπει να δούμε τις όποιες αντιδράσεις σε δύο επίπεδα: Σε εκείνες που αφορούν τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και στις αντιδράσεις που καταγράφονται στην ενδοχώρα. Επισήμανε την ανάγκη για αποσυμφόρηση των νησιών καθώς και για να σταλεί το μήνυμα ότι στα νησιά θα λειτουργήσουν κλειστές δομές και θα κλείσουν οι υφιστάμενες. «Προχωρούμε αυτόν τον σχεδιασμό και δεν θα σταματήσει», υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι σύντομα θα είναι ορατά απτά αποτελέσματα στο πλαίσιο εφαρμογής ενός συνολικού σχεδίου για βελτίωση της κατάστασης.

Σε ερώτηση σχετικά με «απουσία της Ελλάδας από τις διπλωματικές πρωτοβουλίες για τη Λιβύη», απάντησε πως «κανείς δεν μπορεί να πει ότι η Ελλάδα είναι απούσα αλλά αντίθετα βρίσκεται στο κέντρο των εξελίξεων. Θέλουμε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία στο επίπεδο αναζήτησης πολιτικής λύσης». Ακόμη, ανέφερε ότι η χώρα μας έχει διατυπώσει αίτημα συμμετοχής της στη Διάσκεψη του Βερολίνου.

Διευκρινιστικά, για ζητήματα που συζητήθηκαν κατά το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι συνολικά η χώρα μας βλέπει μία διαδικασία αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας και γίνονται κινήσεις σε αυτήν την κατεύθυνση και συμπλήρωσε ότι υπάρχει προγραμματισμένη επίσκεψη του υφυπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, στη χώρα μας μέσα στον Μάιο.



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2uFuaS7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη