Τραγωδία στους Παξούς: Στο νοσοκομείο της Πρέβεζας οι διασωθέντες του ναυαγίου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για τη διάσωση και περισυλλογή 50 περίπου μεταναστών που επέβαιναν σε σκάφος το οποίο βυθίστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωί, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών.

Στο σημείο που εξελίσσεται η ανθρώπινη τραγωδία βρίσκονται περιπολικά σκάφη των Λιμενικών Αρχών Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Παξών και Συβότων, τέσσερα παραπλέοντα πλοία, δύο ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου να βρεθούν αν υπάρχουν αγνοούμενοι.Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο Πρέβεζας όπου ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τις σορούς τριών ανδρών, ηλικίας 20 ετών, ενώ στο νοσοκομείο έφτασαν και οι 21 διασωθέντες μετανάστες προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με το prevezabest.blogspot.com, στο νοσοκομείο βρίσκονται άπαντες σε επιφυλακή όπως επίσης και τα πληρώματα του ΕΚΑΒ.

Από τη πρώτη στιγμή στο νοσοκομείο της Πρέβεζας βρέθηκε ο Διοικητής Μίλτος Παππάς, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νικόλαος Γεωργάκος όπως επίσης οι αντιδήμαρχοι, Δαρδαμάνης, Παγγές, Αρβανίτης, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι, Αμάραντος, Φονταράς, Κωτσούλας, Ανωγιάτης κ.α , ενώ άμεσα υπήρξε συντονισμός του Λιμεναρχείου και του Δήμου.

Οι πληροφορίες φέρουν ανάμεσα τους να μην υπήρχαν παιδιά, ενώ γίνεται λόγος οι μετανάστες να ήταν πολλές μέρες στη θάλασσα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, έχουν ανασυρθεί από τα νερά του Ιονίου, δώδεκα νεκροί, ενώ δεν έχουν γνωστοποιηθεί ακόμη τα στοιχεία όλων των μεταναστών και η χώρα, ή οι χώρες υπηκοότητάς τους.

Ο δήμος Πρέβεζας, μετέφερε μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου ζεστά ρούχα στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, ενώ έχει ήδη ετοιμαστεί και ειδική αίθουσα για τους φιλοξενήσει στο Κανάλι της Πρέβεζας.

Δείτε το βίντεο:



via Press24.gr https://ift.tt/2FCUONV

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη