Νέες θέσεις εργασίας σε πιλοτικά έργα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση

photo: pexels

Τρία νέα πιλοτικά έργα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης (ΕΕΚ) στην Αφρική και στα Δυτικά Βαλκάνια με τη συμμετοχή και της Ελλάδας ξεκινούν τον Ιανουάριο του 2020 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Για τα τρία έργα η Επιτροπή διέθεσε 8,5 εκατ.ευρώ. «Η Αφρική και τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελούν πολιτική και στρατηγική προτεραιότητα για την ΕΕ. Γι' αυτό πρέπει να αξιοποιήσουμε πλήρως όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να προσφέρουμε πραγματικές ευκαιρίες στους εταίρους μας», δήλωσε η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας Μαρίγια Γκαμπριέλ, προσθέτοντας ότι «πρέπει να διασφαλίσουμε τη σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με τις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας, ειδικά σε τομείς όπως η μεταποίηση και η γεωργία, που παρουσιάζουν μεγάλες προοπτικές δημιουργίας θέσεων εργασίας».

Ειδικότερα:
1.Το πιλοτικό πρόγραμμα «Διεθνοποίηση συστημάτων ΕΕΚ στα Δυτικά Βαλκάνια» περιλαμβάνει έξι εταίρους από τα Δυτικά Βαλκάνια και οκτώ εταίρους από κράτη μέλη της ΕΕ.
2. Στην «Κοινή συμμαχία για την ανάπτυξη προγράμματος κινητικότητας και για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των συστημάτων ΕΕΚ της Αφρικής και της Ευρώπης» συμμετέχουν τρία κράτη μέλη της ΕΕ και δέκα αφρικανικές χώρες.
3. Στη «Συμμαχία στήριξης της αφρικανικής κινητικότητας (SAAM)» συμμετέχουν 32 οργανισμοί οργανισμοί από οκτώ κράτη μέλη της ΕΕ (Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία και Ισπανία) και από 13 αφρικανικές χώρες.via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2Ri4WAW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.