Κομοτηνή:Ο Σύλλογος Καππαδόκων Μικρασιατών Ροδόπης έγινε σαράντα χρόνων

Κομοτηνή:Ο Σύλλογος Καππαδόκων Μικρασιατών Ροδόπης έγινε σαράντα χρόνων

Μια ετήσια εκδήλωση αφιερωμένη στην Βασιλόπιτα της Καππαδοκίας στάθηκε ικανή να συγκεντρώσει Καππαδόκες και Μικρασιάτες, αλλά και τους φίλους τους από όλη την Ροδόπη. Η εκδήλωση του Συλλόγου Καππαδόκων Μικρασιατών Νομού Ροδόπης «Ο Μέγας Βασίλειος» κατά την οποία βραβεύτηκαν τα παιδιά που αρίστευσαν στο σχολείο, αλλά και αυτά που πέρασαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας ή πέτυχαν διακρίσεις στον αθλητισμό. Είκοσι νέοι και νέες που χάρηκαν το χειροκρότημα και τις ευχές των μεγαλυτέρων.

«Ειλικρινά είναι μεγάλη η χαρά μας να βραβεύουμε τη νέα γενιά γιατί σ' αυτήν απευθυνόμαστε. » δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Χαράλαμπος Φαρασόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου, Σύλλογος που αριθμεί 400 μέλη και επιδεικνύει ήδη μεγάλη διάθεση να συνεχίσει το σημαντικό έργο και τη νέα χρονιά.

Σαράντα χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου
«Υπάρχουν σχέδια τα οποία θα τα υλοποιήσουμε καθώς φέτος συμπληρώνονται σαράντα χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου. Με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον Εθνικό Κορμό θα δηλώσουμε κι εμείς την παρουσία μας στις εκδηλώσεις που προετοιμάζονται.» δήλωσε ο κος Φαρασόπουλος αποκαλύπτοντας ότι ετοιμάζεται μια εκδήλωση στα τέλη Μαρτίου και μια ακόμη εκδήλωση ενταγμένη στο πρόγραμμα των Ελευθερίων.

Σύμφωνα με τον κο Φαρασόπουλο, ακούγεται συνέχεια: «Η παράδοση και η παράδοση και η παράδοση». «Η παράδοση», όπως λέει, « δεν είναι ούτε οι πολλές εκδηλώσεις, ούτε να έχει τη δημοσιότητα κάποιος Σύλλογος. Η παράδοση δίνεται από γονιό σε παιδί, από παππού σε εγγόνι. Νομίζω ότι ο Σύλλογος μας βάση έχει τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων και σ' αυτό το κομμάτι ήμαστε πάρα πολύ καλοί. Δεν υπάρχει έθιμο που να γίνονταν στην Καππαδοκία και να μην γίνεται σήμερα και εδώ.» Όπως εξηγεί ο Σύλλογος τους έχει άμεση και εξαρτημένη σχέση από τους Ασκητές. Οπότε, «έχουμε συνεργασία με το Σύλλογο του χωριού και παλεύουμε μαζί για τη διατήρηση των ηθών και των εθίμων και τη διάδοση τους προς την νέα χρονιά. Δυστυχώς «χάσαμε» την Κατίνα Φαρασοπούλου, αλλά παραμένει ζωντανή στις ψυχές μας και θα παραμένει για καιρό ακόμη.»
Φώτο: Χαράλαμπος Φαρασόπουλος ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2ReCBvf
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.