Χειμερινές εκπτώσεις : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Από τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου έως τοΣάββατο, 29 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι χειμερινές εκπτώσεις για το 2020, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων & Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ).

Παράλληλα, επισημαίνεται πως, την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή στις 19 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά σε όλη την επικράτεια από τις 11 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

Όπως αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε ανακοίνωση του οι καταναλωτές θα πρέπει όταν κάνουν τις αγορές τους κατά την περίοδο των εκπτώσεων να προσέξουν τα εξής:

- εκτός από την υποχρεωτική αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

-Εφόσον παρέχεται συγκεκριμένο ποσοστό έκπτωσης σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

-Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

-Επειδή θα υπάρξουν εντυπωσιακές εκπτώσεις από την αρχή της περιόδου, οι καταναλωτές μπορούν να εκμεταλλευτούν τις χαμηλές τιμές, προβαίνοντας όμως εγκαίρως σε έρευνα αγοράς με γνώμονα τη σχέση ποιότητας και τελικής τιμής, επιλέγοντας με αντικειμενικά κριτήρια τα προϊόντα που προγραμματίζουν να αγοράσουν για να καλύψουν τις πραγματικές τους ανάγκες.Αυτό δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α, Σταύρος Καφούνης.

Οι αλλαγές

Την πρόταση της ΕΣΕΕ για το πλαίσιο των εκπτώσεων και των προσφορών παρουσίασε πρόσφατα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καρανίκας .Όπως είπε μεταξύ άλλων η ΕΣΕΕ ζητεί:

- τον περιορισμό της χρονικής διάρκειας των τακτικών εκπτώσεων σε 8 εβδομάδες από 18 εβδομάδες που είναι σήμερα.

- να διατηρηθούν οι χειμερινές και θερινές εκπτώσεις αλλά με δραστική μείωση της χρονικής τους διάρκειας, δηλαδή οι χειμερινές εκπτώσεις να πραγματοποιούνται μόνο τις 4 εβδομάδες του Φεβρουαρίου και οι θερινές τις 4 εβδομάδες του Αυγούστου.

-οι προσφορές να γίνονται το πολύ στο 50% των κωδικών που διαθέτει ένα κατάστημα, ενώ νέα προσφορά του ίδιου του προϊόντος να μην επιτρέπεται πριν παρέλθουν 60 ημέρες από την προηγούμενη.



via Press24.gr https://ift.tt/2QJoijp
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη