Το γαλλικό αεροπλανοφόρο μαζί με τη φρεγάτα “Σπέτσαι” - ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό δίνει στην δημοσιότητα εντυπωσιακές φωτογραφίες, με την ελληνική φρεγάτα "Σπέτσαι", τύπου ΜΕΚΟ, να συνοδεύει το αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκολ. Κατά τη διάρκεια της συνοδείας, η οποία επέτρεψε την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ του γαλλικού και του ελληνικού Ναυτικού, ο Υποναύαρχος Marc Aussedat, διοικητής της αποστολής «Foch», πραγματοποίησε επίσκεψη στην ελληνική φρεγάτα.

Στις 29 Ιανουαρίου 2020 στο Παρίσι, ο Γάλλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Emmanuel Macron και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία για την ασφάλεια, βασισμένη σε ένα κοινό στρατηγικό και γεωπολιτικό όραμα για την Ευρώπη και τη Μεσόγειο. Η συνεργασία αυτή περιλαμβάνει την αυξημένη παρουσία του γαλλικού Ναυτικού στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς και κοινές θαλάσσιες και χερσαίες επιχειρήσεις.

Στην ομάδα συνοδείας της αποστολής «Foch» συμμετέχουν και βελγικά, γερμανικά, ολλανδικά και πορτογαλικά σκάφη.



via Press24.gr https://ift.tt/3aWDYIb
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη