Επαγγελματίες Τουρισμού Θράκης «ο εκσυγχρονισμός των Τελωνείων σε επίπεδο υποδομών είναι απαραίτητος»

Επαγγελματίες Τουρισμού Θράκης «ο εκσυγχρονισμός των Τελωνείων  σε επίπεδο υποδομών είναι απαραίτητος»

Τα στοιχεία του ετήσιου δελτίου οδικών αφίξεων Τούρκων υπηκόων στην χώρα μας από τα Τελωνεία των Κήπων και Καστανεών που δημοσίευσε πρόσφατα η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητάς (ΟΕΕΘ)για το 2019 μπορεί να είναι ενθαρρυντικά ,ωστόσο οι επαγγελματίες του Τουρισμού αγωνιούν για το μέλλον τους και κρούουν το «καμπανάκι» πως εάν δεν εκσυγχρονιστούν τα δυο τελωνεία σε επίπεδο υποδομών , θα οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες συνθήκες στον τουρισμό της περιοχής.

«Από το 1960, το τελωνείο των Κήπων που είναι η κύρια είσοδος από την Ασία προς την Ευρώπη δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τις υποδομές του ,ενώ η γειτονική Τουρκία έχει εκσυγχρονίσει τις υποδομές της τρείς φορές,» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Ευαγγελία Καραμπατζάκη ταμίας της Ομοσπονδίας HATTA ,εκπροσωπώντας τα τουριστικά γραφεία της ΑΜΘ., υπογραμμίζοντας πως πρέπει να ενισχυθεί το Τελωνειακό προσωπικό αλλά και το αστυνομικό που διενεργεί του ς ελέγχους διαβατηρίων εάν θέλουμε πραγματικά να κρατήσουμε αυτούς τους επισκέπτες στην χώρα μας, αφού η Κωνσταντινούπολη είναι μια μεγάλη δεξαμενή τουριστών.

Σύμφωνα με την κ. Καραμπατζάκη οι πολύωρες καθυστερήσεις που σημειώνονται κατά την είσοδο των Τούρκων τουριστών από τα Τελωνεία και ιδιαίτερα το Τελωνείο των Κήπων, κρίνονται απογοητευτικές και αποτρεπτικές για την επανάληψη του ταξιδιού. Οι καθυστερήσεις αυτές μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 4 ώρες αναμονής σε ουρά αυτοκινήτων , ταλαιπωρώντας τους ταξιδιώτες που θέλουν να εισέλθουν στην Ελλάδα από τα διόδια στο Τελωνείο, με τις ουρές αυτοκινήτων και λεωφορείων που σχηματίζονται να είναι ατελείωτες.

Όπως εξηγεί «οι πολύωρες καθυστερήσεις δημιουργούν άγχος και εκνευρισμό σε όλους τους επισκέπτες-ταξιδιώτες και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές φορές στο Τελωνείο των Κήπων να γίνεται ο «κακός χαμός» μεταξύ οδηγών Ι.Χ. και οδηγών τουριστικών λεωφορείων .

«Αυτό που χρειάζεται επειδή η υπομονή μας έχει εξαντληθεί, είναι πως όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Θράκης ,αλλά και της Β. Ελλάδας θα πρέπει να πιέσουν την Κυβέρνηση να δεί το θέμα με σοβαρότητα,» υποστήριξε η κ. Καραμαπατζάκη .

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2QQaQdu
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.