Κυβέρνηση για ΠτΔ: Το όνομα μετά τον εκλογικό νόμο- Στηρίζει Παυλόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ

Κυβέρνηση για ΠτΔ: Το όνομα μετά τον εκλογικό νόμο- Στηρίζει Παυλόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζεται η συζήτηση σχετικά με το όνομα που θα προτείνει η κυβέρνηση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μιλώντας στην ΕΡΤ1 από την Ουάσιγκτον όπου βρίσκεται μαζί με τον πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι το όνομα θα ανακοινωθεί μετά τον εκλογικό νόμο.

«Η απόφαση του πρωθυπουργού είναι να έχει την κατάθεση και την ψήφιση του εκλογικού νόμου τέλος Ιανουαρίου μέχρι αρχές Φεβρουαρίου και αμέσως μετά να προχωρήσουμε στο όνομα το οποίο θα επιλέξει να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε ο Στέλιος Πέτσας.

Τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον «καθ΄ομολογία επιτυχημένο», όπως τόνισε Προκόπη Παυλόπουλο, επανέλαβε ο Αλέξης Χαρίτσης και επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει, εφ'όσον δεν τον προτείνει πάλι, γιατί το κάνει αυτό». Ο Αλέξης Χαρίτσης κάλεσε επίσης «να σταματήσει η λογική των καλλιστείων» για την Προεδρία της Δημοκρατίας. «Είναι ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας, πρέπει να σταματήσουμε συζητάμε με αυτούς τους όρους».

Προφανώς ενδιαφέρει το να υπάρξουν οι ευρύτερες δυνατές συγκλίσεις στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ο Μάκης Βορίδης.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης επισημαίνει: «Ο κ.Παυλόπουλος έχει πολιτική διαδρομή, δεν μπορεί ένας προοδευτικός ψηφοφόρος να συμφωνήσει σε μία τέτοια πολιτική επιλογή».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δέκα» με την Όλγα Τρέμη τόνισε μεταξύ άλλων ότι η δημόσια συζήτηση για τον ΠτΔ δεν συμβάλλει στη διαφύλαξη του κύρους του αξιώματος.

«Είναι πολύ δύσκολο να μην είσαι επαρκής Πρόεδρος της Δημοκρατίας», ενώ σε σχετική ερώτηση είπε πως ο Προκόπης Παυλόπουλος άσκησε το ρυθμιστικό του ρόλο πολύ καλά. «Δεν πρέπει να στεκόμαστε σε μια συγκεκριμένη στιγμή», πρόσθεσε.

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Κώστας Σκουλάς

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2sLeHQ9
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη