Σύσκεψη του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό

Σύσκεψη του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό

Με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών, μελών ΔΣ Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου που κάλεσε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της απάντησης ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης στην Κοινωνική Ασφάλιση.

Εισηγητικά, ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλου «Μήτσος Παπαρήγας» και μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι στόχος της ΝΔ είναι να εφαρμόσει το νόμο Κατρούγκαλου και όχι να τον καταργήσει, να τον βελτιώσει ακόμα και από νομικά κενά και να τον βάλει στη ζωή για να παραδοθούν τα αποθεματικά των Ταμείων στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των περίφημων «επενδυτών της κεφαλαιαγοράς», για να απαλλαγεί το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, για να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη τσακισμένη εργατική δύναμη.

Θέλουν να απαλλάξουν την εργοδοσία από την υποχρέωση, που με νόμο της είχε καθοριστεί, να επιστρέφει ένα μέρος της κλεμμένης υπεραξίας μέσω των εισφορών για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα.

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για το τελειωτικό χτύπημα και τη διαμόρφωση ενός Ασφαλιστικού στο οποίο πρόσβαση θα υπάρχει αν έχεις να πληρώσεις. Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται για όλη τη ζωή τους να πληρώνουν ατέλειωτες εισφορές από το μισθό τους και φόρους, όπως δηλαδή κάνουν και έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά στο τέλος δεν θα γνωρίζουν τι θα πάρουν και αν θα πάρουν.

Μπροστά μας έχουμε να αντιπαλέψουμε το σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος. Από κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε «επένδυση», ατομικό ρίσκο και κυνήγι μέσω του τζόγου.

Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια.

Η καταστολή και τα σχέδια περιορισμού των διαδηλώσεων δεν μας τρομάζουν.

Έχουμε υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να δυναμώσει το απεργιακό μέτωπο. Για να πληθύνουν οι αποφάσεις σωματείων που συμμετέχουν στην απεργία. Να μην υπάρξει σωματείο που δεν θα συζητήσει τις επόμενες ημέρες τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, τη νέα επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας.

Δεν χωρά καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός.

Για όλους εμάς που είμαστε οι μοναδικοί παραγωγοί του πλούτου στην κοινωνία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα φάρμακα, η δημόσια δωρεάν υγεία, οι Σ.Σ.Ε, τα μεροκάματα, η σταθερή εργασία, τα ανθρώπινα ωράρια εργασίας κ.α, είναι κατακτήσεις που με σκληρούς αγώνες και θυσίες επιτύχαμε για να εξασφαλίσουμε  μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Για αυτούς τους λόγους η παράταξη της ΔΑΣ έχει καταθέσει αίτημα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, για απεργιακή απάντηση στους αντιασφαλιστικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

Άμεσα να συνεδριάσουν τα Δ.Σ. των σωματείων και να πάρουν αποφάσεις.

Να βγούμε στους χώρους δουλειάς και να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας.

Να προγραμματίσουμε συσκέψεις και συνελεύσεις των σωματείων.

Βγαίνουμε μαζικά με υλικό για ενημέρωση του κόσμου, την Πέμπτη 16.1 στις 6μμ. Ερμού με Αντωνοπουλου και το Σάββατο 18.1 στην λαϊκή της Γιάννη Δήμου.

 

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2FKfmUN
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη