Εργαζόμενοι ΟΤΕ: «Είμαστε μετέωροι χωρίς σύλλογική σύμβαση εργασίας-Θέλουμε εργασία και όχι εθελουσία»

Εργαζόμενοι ΟΤΕ: «Είμαστε μετέωροι χωρίς σύλλογική σύμβαση εργασίας-Θέλουμε εργασία και όχι εθελουσία»

Στην τρίτη εβδομάδα απεργειακών κινητοποιήσεων βρίσκονται οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ, καθώς από την λήξη της περασμένης χρονιάς 2019 και μέχρι να ολοκληρωθεί η χρονική περίοδος της μετενέργειας, είναι μετέωροι χωρίς να έχει υπογραφεί Νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να επιστρέψουν στις θέσεις εργασίας τους, τρεις κοπέλες από τη Θεσσαλονίκη, οι οποίες απολύθηκαν τον Δεκέμβριο του 2019, συν τους έξι της φυσικής φύλαξης, από την Αθήνα.
ΕΠι πλέον ζητούν αυξήσεις στους μισθούς τους, αλλά και καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Την ερχόμενη Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, έχει κανονισθεί συνάντηση της εταιρείας και συγκεκριμένα της Διοίκησης με τους εργαζόμενους, για το εργασιακό μέλλον της εταιρείας.
«Ελπίζουμε να βρεθεί λύση και να μην οδηγηθούμε στα Δικαστήρια, κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά στα χρονικά ο ΟΤΕ –σ.σ. ο οποίος δεν βρίσκεται πια σε Ελληνικά χέρια, μια και η Ντόϊτσε Τέλεκομ, πήρε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών), να προσφύγει στα Δικαστήρια, για να γνωρίζει ποιο θα είναι το εργασιακό του μέλλον».
Τα στοιχεία όλα αυτά τα παρέθεσε το μέλος Διοίκησης ΟΜοσπονδίας Εργαζομένων ΟΤΕ από την Θεσσαλονίκη, Βασίλης Δενδρινός, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.
Απαντώντας ο κ. Δενδρινός στο γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, στάθηκε στο ότι η εταιρεία θέλει να εντάξει στον ΟΤΕ τα «σύγχρονα» εργασιακά δεδομένα, χαμηλούς μισθούς σε δύσκολες συνθήκες εργασίας, ενώ η εταιρεία εμφανίζει πολύ μεγάλη κερδοφορία, καθιστώντας την στις πρώτες εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο!
Σύμφωνα με τον κ. Δενδρινό το 80% των εργαζομένων είναι παιδιά με πτυχία, οι οποίοι απασχολούνται 4ωρα, 6ωρα με κλιμακωτές απολαβές από 280 -750 καθαρό μισθό.
«Εμείς ζητάμε εργασία και όχι την εθελουσία. Πολλοί ισχυρίζονται πως με την εθελουσία, οι εργαζόμενοι θα πάρουν μια μικρή περιουσία σε χρήματα της τάξης των 200 και 300 χιλιάδων ευρώ!
Γιατί άραγε η εταιρεία πληρώνει τόσα χρήματα και δεν δίνει τα λιγότερα να παραμείνουν αυτοί οι άνθρωποι στις θέσεις τους; Δεν είναι περίεργο αυτό;», αναρωτήθηκε ο κ. Δενδρινός.
Για το θέμα των απολύσεων η εταιρεία έχει δεσμευθεί από την περασμένη Δευτέρα σε τριμερή σύσκεψη, όπου συμμετείχαν εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας της Εταιρείας και των Εργαζομένων, να δώσει την απάντηση-λύση στους 6 εργαζόμενους, όχι όμως και στις 3 κοπέλες από την Θεσσαλονίκη.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3740OLq
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη