Κορέα: Αισιόδοξη η Σεούλ για την επανέναρξη του διαλόγου με την Πιονγκγιάνγκ

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν έκρινε σήμερα ότι δεν ωφελεί η απαισιοδοξία όσον αφορά τον διάλογο για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα, προσθέτοντας πως η Πιονγκγιάνγκ δεν έχει ακόμη τουλάχιστον κλείσει την πόρτα στην πιθανότητα επανάληψης των συνομιλιών για αυτή.

Για τον Μουν, ο οποίος εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον Κυανό Οίκο — την προεδρία της Νότιας Κορέας — η πρόσφατη επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν θετική εξέλιξη, που υπογράμμισε τη δέσμευση της Ουάσινγκτον στον διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ, ενώ ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τη βορειοκορεατική πλευρά άφησε να διαφανεί πως δεν έχουν εκμηδενιστεί οι πιθανότητες να σημειωθεί πρόοδος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

via Press24.gr https://ift.tt/2tjjBnB
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη