Πένθος στην Κρήτη: Πέθανε ο παλαίμαχος παίκτης του ΟΦΗ Δημήτρης Παπαδόπουλος

Στο πένθος βυθίστηκε η Κρήτη, καθώς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ήταν ο ιδρυτής της Ακαδημίας Λίντο και τον Σεπτέμβριο είχε υποβληθεί σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση, καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας.

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1950. Σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομών του Εργοτέλη και το 1964 εντάχθηκε στην ανδρική ομάδα κάνοντας το ντεμπούτο του στη Β' εθνική τη σεζόν 1964/65. Με τον Εργοτέλη αγωνίστηκε για άλλες δύο σεζόν (1965/66, 1966/67).

Το 1967 μετακόμισε –μαζί με άλλους τέσσερις συμπαίκτες του- στον ΟΦΗ με αναγκαστικό νόμο που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς ώστε να υπάρχει μία ισχυρή ομάδα στον νομό Ηρακλείου. Σύνδεσε το όνομά του με τον ΟΦΗ, με του οποίου τη φανέλα αγωνίστηκε για 13 χρόνια, εκ των οποίων 12 ως αρχηγός κατακτώντας δύο ανόδους στην Α' Εθνική. Τη σεζόν 1975/76 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Α' Εθνική με 22 τέρματα και έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής επαρχιακής ομάδας που αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής.

Το καλοκαίρι του 1980 πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ, έπειτα από εισήγηση του προέδρου της, Λουκά Μπάρλου. Με τη φανέλα των «κιτρινόμαυρων» αγωνίστηκε για μία σεζόν και το καλοκαίρι του 1981 επέστρεψε στην πατρίδα του και μεταπήδησε στον Ηρόδοτο Νέας Αλικαρνασσού, με τον οποίο αγωνίστηκε για 2 χρονιές στην Β΄ Εθνική και το 1983 έκλεισε την ποδοσφαιρική του καριέρα.

Στην Εθνική Ελλάδας σημείωσε 1 συμμετοχή σαν παίκτης του ΟΦΗ.

Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ασχολήθηκε με την προπονητική. Αρχικά ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη, τον οποίο την σεζόν 1984-85 οδήγησε στην Γ΄ Εθνική, έπειτα από αγώνα μπαράζ με τον Ολυμπιακό Χαλκίδας. Το 1985 συνεργάστηκε με τον Ευγένιο Γκέραρντ, αναλαμβάνοντας την ακαδημία του ΟΦΗ μέχρι και το 1997. Από το 2002 μέχρι το 2006 εργάστηκε στις ακαδημίες του Εργοτέλη και από το 2006 έως τον θάνατό του ασχολήθηκε με τις δικές του ακαδημίες ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο Λίντο που δημιούργησε στο Ηράκλειο.

via Press24.gr https://ift.tt/2OfLQus

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη