Πέτσας: Δεν υπάρχει θέμα κοινών γεωτρήσεων Ιταλίας - Τουρκίας

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από τουρκικά ΜΜΕ με αφορμή τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί κοινών γεωτρήσεων Ιταλίας-Τουρκίας.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας τόνισε πως "με βάση τις πληροφορίες που έχουμε δεν υπάρχει θέμα κοινών γεωτρήσεων".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε και για το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σοζτζού», που επικαλούμενο δηλώσεις του πρώην διευθυντή Εσωτερικής Ασφάλειας του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, Ουνάλ Αταμπάι, υποστήριζε ότι η Ρωσία σχεδιάζει να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος με αντάλλαγμα η Τουρκία να προσφέρει τη συνεργασία της στην Ανατoλική Μεσόγειο. Ο κ. Πέτσας απάντησε ότι υπάρχει σχετική διάψευση του δημοσιεύματος από τη ρωσική πρεσβεία στην Κύπρο, "περί οποιασδήποτε πρόθεσης της Ρωσίας να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος".

Κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου σχετικά με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως "αντιλαμβανόμαστε την επιθετικότητα, τον εκνευρισμό. Εμείς πάντα επιδιώκουμε ανοικτούς διαλόγους επικοινωνίας, ιδίως όταν υπάρχουν στιγμές έντασης. Δεν πιστεύουμε ότι θα έχουμε διακοπή συζητήσεων σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τα ΜΟΕ" και κατέληξε λέγοντας ότι προσδοκούμε ότι θα συνεχιστεί αυτή η συζήτηση για αποκλιμάκωση και όχι κλιμάκωση.



via Press24.gr https://ift.tt/36cP1JF
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη