Fridays for Future Alexandroupoli«Μη κλείνεις τα μάτια στη κλιματική κρίση»

Fridays for Future Alexandroupoli«Μη κλείνεις τα μάτια στη κλιματική κρίση»

Με το δρώμενο «μη κλείνεις τα μάτια στη κλιματική κρίση» μέλη του περιβαλλοντικού κινήματος Fridays for Future Alexandroupoli διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης, στέλνοντας το μήνυμα πως ο τρόπος που ζούμε τις ζωές μας δεν μπορεί να διατηρηθεί και πως αργά ή γρήγορα, τα αποτελέσματα της κλιματικής κρίσης θα γίνουν πολύ μεγάλα για να τα αγνοήσουμε.

Σύμφωνα με τα μέλη του περιβαλλοντικού κινήματος Fridays for Future Alexandroupoli σε μια περίοδο που η Αυστραλία καίγεται και η φύση καταστρέφεται για το κέρδος, το δρώμενο αυτό κάλεσε τους περαστικούς να κάνουν ένα βήμα πίσω και να συνειδητοποιήσουν τις επιπτώσεις που έχει ο σύγχρονος τρόπος ζωής στο περιβάλλον.

Σύμφωνα με έρευνα του ΟΗΕ, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα πρέπει να μειώνονται κάθε χρόνο μετά το 2020 αν θέλουμε να διατηρήσουμε την Γη σε βιώσιμη κατάσταση. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για να αγνοούμε τα αποτελέσματα των πράξεων μας, η ώρα να δράσουμε είναι τώρα!

Το μαθητικό κίνημα Fridays for Future ξεκίνησε από τη 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ και απαιτεί άμεση πολιτική δράση για την κλιματική αλλαγή. Η τοπική ομάδα δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο και από τότε έχει οργανώσει αρκετές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και τη διάδοση του μηνύματος για ένα καλύτερο μέλλον σε έναν υγιή και ζωντανό πλανήτη.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/382vv44
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη