Στο πόδι οι κάτοικοι της Λαμίας για τη δημιουργία hot spot στην πόλη


Αντιδράσεις εκφράζονται και από τη Λαμία για τη δημιουργία hot spot στην πόλη, με τον δήμο να θέτει προϋποθέσεις για τη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών κοντά στη ΒΙ.ΠΕ.

Κατά τη διάρκεια πολύωρης έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θύμιος Καραΐσκος εξέφρασε επιφυλάξεις στην πρόταση της κυβέρνησης για τη δημιουργία ενός κέντρου φιλοξενίας, σημειώνοντας πως οι αντιρρήσεις της δημοτικής Αρχής «βρίσκονται κυρίως στην προχειρότητα των εγκαταστάσεων που θα δημιουργηθούν και στα λειτουργικά θέματα».

Απορρίφθηκε

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πρόταση για δημιουργία ενός hot spot 2.000 ανθρώπων σε πρόχειρες εγκαταστάσεις απορρίφθηκε από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, ενώ τέθηκαν προϋποθέσεις. Πρώτον, οι χώροι να μην αποτελούνται από πρόχειρα καταλύματα αλλά από κοντέινερ, δεύτερον, να έχει ο δήμος τον έλεγχο της δομής και όχι οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και, τρίτον, να υπάρξουν αντισταθμιστικά οφέλη για τον δήμο.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν αντιδράσεις από κατοίκους των χωριών Αγία Παρασκευή και Μεγάλη Βρύση που βρίσκονται σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον χώρο στον οποίο χωροθετείται το hot spot, σε μια έκταση 260 στρεμμάτων. Μάλιστα, αποφάσισαν να προχωρήσουν σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε αποκλεισμό του κόμβου που ενώνει την παλιά με τη νέα εθνική οδό ανατολικά της Λαμίας.

www.espressonews.gr
Νεότερη Παλαιότερη