Κλείνει τα στενά του Βοσπόρου ο Ερντογάν: Kαταργεί την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

Κλείνει τα στενά του Βοσπόρου ο Ερντογάν: Kαταργεί την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στη νέα διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

Να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου επιθυμεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τα όσα διεμήνυσε χθες κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο CNN. 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως σύμφωνα με τα σχέδια της τουρκικής κυβέρνησης από τα Στενά του Βοσπόρου θα περνούν μόνο τα πλοία ξηρού φορτίου ενώ όλα τα υπόλοιπα πλοία, πρόκειται να περνούν από την διώρυγα της Κωνσταντινούπολης όπου εντούτοις εκεί δεν θα ισχύει η συνθήκη του Μοντρέ.

Συνθήκη του Μοντρέ αφορά, μεταξύ άλλων, εγγυάται την ελεύθερη ναυσιπλοΐα από τα μη στρατιωτικά πλοία σε καιρό ειρήνης.

"Η Συνθήκη του Μοντρέ αφορά και δεσμεύει μόνο τα Στενά. Η Διώρυγα είναι εκτός της Συνθήκης του Μοντρέ. Η Συνθήκη του Μοντρέ μαζί με τα Στενά είναι ιστορία", είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Εφόσον τα όσα διαμηνύει ο Τούρκος Πρόεδρος επαληθευτούν η Τουρκία κατά συνέπεια θα είναι σε θέση να ελέγχει τον διάπλου τον πλοίων από την διώρυγα γεγονός που αναμφίβολα θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στα παγκόσμια δεδομένα της ναυσιπλοίας. 



via Ειδησεις https://ift.tt/2ZUk2QW
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη