Μάζης στον Realfm 97,8: Θα ήθελα να ακούσω από τα χείλη του Αμερικανού προέδρου μια ξεκάθαρη καταγγελία για τη συμπεριφορά της Άγκυρας

"Οι μεγάλες δυνάμεις που πωλούν όπλα θέλουν αγορές όπλων" είπε μεταξύ άλλων ο Καθηγητής και Πρόεδρος των Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών στο ΕΚΠΑ, Ιωάννης Μάζης, στον Realfm 97,8.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα είπε ότι "η αλήθεια είναι ότι αυτή τη στιγμή ότι η Ελλάδα για ένα μακρό χρονικό διάστημα υπήρξε η πιστή και δεδομένη σύμμαχος των ΗΠΑ, ενώ στην απέναντι πλευρά η Τουρκία λειτουργεί ως πολύφερνος νύφη, η οποία κλείνει το μάτι και σε άλλες κατευθύνσεις, άκρως επικίνδυνες για την ασφάλεια των ΗΠΑ, βλέπω ότι αναβαθμίζεται η Άγκυρα εις βάρος των Αθηνών, αυτή τη στιγμή".

"Οι στατηγικοί έλιγμοι του Ερντογάν δεν είναι απλά προκλήσεις, είναι επίκίνδυνες προκλήσεις. Προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα και θα ήθελα πολύ να ακούσω από τα χείλη του Αμερικανού προέδρου μια ξεκάθαρη καταγγελία στη συμπεριφορά της Άγκυρας, η οποία θέτει σε κίνδυνο τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ" συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:via Press24.gr https://ift.tt/2tA8oic
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.