To… άβατο της Λαμίας


Η ομάδα της Φθιώτιδας είναι αήττητη εντός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, έχοντας 3 νίκες και 5 ισοπαλίες στα 8 παιχνίδια που έχει δώσει στο ΔΑΚ Λαμίας, ενώ τελευταία ομάδα που την κέρδισε στο σπίτι της ήταν ο Ολυμπιακός στις 21 Απριλίου με 3-1!

Μόνο νίκη. Αυτό θέλει ο Ολυμπιακός στη Λαμία το απόγευμα της Κυριακής προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, ανεξάρτητα από τι θα συμβεί στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, που θα διεξαχθεί λίγο αργότερα στο γήπεδο της Τούμπας. Μάλιστα, με νίκη δικιά του και ενδεχόμενη γκέλα του Δικεφάλου οι Πειραιώτες θα έχουν την ευκαιρία να ανοίξουν τη διαφορά από τους Θεσσαλονικείς.

Το έργο τους στη Λαμία, ωστόσο, δεν θα είναι καθόλου εύκολο. Η ομάδα της Φθιώτιδας μπορεί μετά από 17 αγωνιστικές να βρίσκεται στην 9η θέση, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στο κακό ξεκίνημα. Όταν στα πρώτα 7 παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος δεν είχε κάνει ούτε μία νίκη. Είχε τρεις ήττες και τέσσερις ισοπαλίες, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την ομάδα ο Σωτήρης Αντωνίου. Η διοίκηση της Λαμίας, ωστόσο, κινήθηκε έξυπνα και προσέλαβε τον Ακη Μάντζιο. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας ο έμπειρος τεχνικός η Λαμία σε 10 ματς έχει 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

ΠΑΟΚ: 300 συλλήψεις οπαδών του σε μία εξαετία!

Συγκεκριμένα, ηττήθηκε στο πρώτο παιχνίδι που έδωσε με τον Ελληνα τεχνικό στον πάγκο της από τον Αστέρα στην Τρίπολη από 4-1 και στο εκτός έδρας από τον Παναθηναϊκό με 2-0. Αντίθετα, η Λαμία κέρδισε τους αγώνες που έδωσε με Βόλο (1-0), Λάρισα (0-3), Ξάνθη (1-0), ΟΦΗ (2-1) και Πανιώνιο (0-1), ενώ πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας στα παιχνίδια με Αρη (1-1), Ατρόμητο (1-1) και ΑΕΚ (0-0).

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Λαμία φέτος δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας, ενώ τελευταία ομάδα που την κέρδισε στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας ήταν ο Ολυμπιακός στο τέλος του περσινού πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στις 21/4 με 3-1! Τα γκολ για τους Πειραιώτες είχαν πετύχει οι Καμαρά, Φορτούνης και Χασάν, ενώ για τους γηπεδούχους είχε σκοράρει ο Ασούμπρε.


Αυτό ήταν το τελευταίο ματς που είχε δώσει πέρσι στην έδρα της. Στο φετινό πρωτάθλημα η Λαμία τρέχει ένα αήττητο σερί 8 αγώνων, στα οποία έχει πέντε ισοπαλίες και 3 νίκες. Ο σύλλογος της Φθιώτιδας μάλιστα μαζί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ είναι οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί φέτος εντός έδρας! Συγκεκριμένα, οι Ερυθρόλευκοι έχουν 8-1-0 ρεκόρ και ο Δικέφαλος του Βορρά 6-2-0.

Οσον αφορά στα πεπραγμένα των Πειραιωτών μακριά από την έδρα τους, σε 8 παιχνίδια έχουν 4-4-0. Κέρδισαν τα παιχνίδια με Λάρισα (0-1), Αρη (1-2), Παναιτωλικό (0-3) και Αστέρα Τρίπολης (0-5) και έφεραν ισοπαλίες σε αυτά με Παναθηναϊκό (1-1), Ξάνθη (0-0), Πανιώνιο (1-1) και Βόλο (0-0). Τέσσερα ματς, στα οποία οι Ερυθρόλευκοι έχουν δικαιολογημένα πολλά παράπονα από τη διαιτησία, με τους ρέφερι να παίζουν καθοριστικό ρόλο και να στερούν τις νίκες από την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς.

Οι δύο ομάδες αύριο αναμετρώνται ξανά στο ΔΑΚ Λαμίας, 8 μήνες ή 266 μέρες μετά το 1-3 στο περσινό πρωτάθλημα, με τους Πειραιώτες να θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνουν στην κορυφή, ενώ οι γηπεδούχοι θέλουν να πάρουν το τρίποντο για να ανέβουν στη βαθμολογία και να παραμείνουν σε μακρινή απόσταση από τους Παναιτωλικό και Πανιώνιο που βρίσκονται στον πάτο της κατάταξης. 

www.to10.gr
Νεότερη Παλαιότερη