Σάλος στη Σκωτία με την παραίτηση υπουργού - Αποκαλύφθηκε ότι έστελνε μηνύματα σε 16χρονο

Στην παραίτηση οδηγήθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Σκωτίας Ντέρεκ Μακέι έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Sun ότι είχε στείλει εκατοντάδες μηνύματα σε ένα 16χρονο αγόρι.

Ο 42χρονος Μακέι ζήτησε συγγνώμη χαρακτηρίζοντας ανόητη τη συμπεριφορά του.

"Συμπεριφέρθηκα ανόητα και λυπάμαι ειλικρινά. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη προς το εμπλεκόμενο πρόσωπο και την οικογένειά του. Ήταν μεγάλη μου τιμή ότι υπηρέτησα στην κυβέρνηση και λυπάμαι που απογοήτευσα τους συναδέλφους μου και τους υποστηρικτές μου", ανέφερε σε ανακοίνωσή του. Όπως είπε ο ίδιος, μίλησε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και παραιτήθηκε χθες το βράδυ.

Η εφημερίδα Sun έγραψε ότι ο Μακέι, ο οποίος θεωρούνταν πιθανός μελλοντικός ηγέτης της Σκωτίας, είχε στείλει στο αγόρι 270 μηνύματα στο Instagram, μέσα σε έξι μήνες. Σε αυτά του έγραφε ότι είναι "χαριτωμένο" και τον προσκαλούσε σε δείπνο.

Ο Μακέι επρόκειτο σήμερα να καταθέσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Σκωτίας, όταν δημοσιεύτηκε η είδηση στο πρωτοσέλιδο της σκωτσέζικης έκδοσης της Sun.

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας δήλωσε ότι η συμπεριφορά του Μακέι "δεν ικανοποιούσε τα απαιτούμενα πρότυπα" και ότι τον προϋπολογισμό θα τον καταθέσει τελικώς η υπουργός που είναι αρμόδια για τα δημόσια οικονομικά Κέιτ Φορμπς.via Press24.gr https://ift.tt/3bhchtP
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.