Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς

Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς

Το πράσινο φως για τη δημοπράτηση της ενεργειακής αναβάθμισης της 1ης Στρατιάς άναψε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Το έργο αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση του Στρατηγείου της 1ης Στρατιάς προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται το ΕΣΠΑ.
Το έργο εντάχθηκε στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών του Στρατού Ξηράς μετά από συνεργασία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και του πρώην Διοικητή της 1ης Στρατιάς και νυν Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνολικός προϋπολογισμός των ενταγμένων έργων στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ, καθώς εκτός της ενεργειακής αναβάθμισης έχει προβλεφθεί και η αγορά μηχανημάτων με δεδομένο ότι ο Στρατός Ξηράς συχνά καλείται να συνδράμει επιχειρησιακά σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μετά από αίτημα της Πολιτικής Προστασίας. Στο ίδιο πλαίσιο εξίσου σημαντικό θεωρείται το έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.

«Προχωράμε σε ένα έργο σημαντικό που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του στρατού και ενισχύει τον επιχειρησιακό του ρόλο και την προσφορά του στο κοιινωνικό σύνολο, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει έμπρακτα τις Ένοπλες Δυνάμεις και την 1η Στρατιά, προκειμένου να παραμείνει στη Λάρισα με αναβαθμισμένο ρόλο και αυξημένες δυνατότητες διοίκησης και επιρροής, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα, ευρωπαϊκά κράτη» δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/37pZSR7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.