Τραγωδία με 20 νεκρούς σε στάδιο στην Τανζανία - Ποδοπατήθηκαν για το “αγιασμένο λάδι”

Τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Τανζανία, όταν δεκάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια λειτουργίας σε στάδιο της πόλης Μόσι, κοντά στο όρος Κιλιμάντζαρο.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητικός αξιωματούχος, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 15 τραυματίστηκαν, καθώς ποδοπατήθηκαν όταν έτρεξαν να ευλογηθούν από "αγιασμένο λάδι".

Ο πάστορας Μπονιφάτσε Μουαμπόζα προσελκύει τεράστια πλήθη πιστών υποσχόμενος ευημερία, αλλά και τη θεραπεία ασθενειών σε όσους ευλογηθούν από το "αγιασμένο λάδι" στη διάρκεια των λειτουργιών των οποίων προΐσταται.

Οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος εξαιτίας του όγκου του πλήθους.

"Το συμβάν σημειώθηκε τη νύχτα και υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, οπότε είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα θύματα. Εξακολουθούμε να αποτιμάμε την κατάσταση", εξήγησε ο ίδιος αξιωματούχος.

Τα τελευταία χρόνια στην Τανζανία έχουν εμφανιστεί διάφοροι πάστορες που υπόσχονται ευημερία και ισχυρίζονται ότι θεραπεύουν με θαύματα ασθένειες. Χιλιάδες άνθρωποι σε ένα κράτος με συνολικό πληθυσμό 55 εκατομμύρια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, πηγαίνουν σε εκκλησίες στις οποίες τους ζητούν να προσφέρουν περίπου το 10% του εισοδήματός τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕvia Press24.gr https://ift.tt/3b4jxce
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.