Συρία: Τουλάχιστον 20 άμαχοι νεκροί από βομβαρδισμούς

Τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι δυνάμεις του καθεστώτος, υποστηριζόμενες από τη ρωσική πολεμική αεροπορία, προσπαθούν να ανακτήσουν τον έλεγχο ενός αυτοκινητοδρόμου στρατηγικής σημασίας στην επαρχία του Ιντλίμπ. Η περιοχή είναι το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη χώρα.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 14 πολίτες σκοτώθηκαν σε ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, οι εννέα από αυτούς στο χωριό Καρ Νουράν, στα νοτιοδυτικά της επαρχίας του Χαλεπιού, πολύ κοντά στο τελευταίο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου M5 που οι συριακές δυνάμεις προσπαθούν να ανακτήσουν. Άλλοι πέντε έχασαν τη ζωή τους στην κοινότητα Αταρέμπ, δυτικά του Χαλεπιού, από βομβαρδισμούς του καθεστώτος, και ένας στην πόλη Τζισρ αλ Σουγούρ, από πυρά του πυροβολικού.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αργά το απόγευμα παρατηρήθηκε «εντατικοποίηση των αεροπορικών πληγμάτων» στον τομέα που ελέγχουν οι τζιχαντιστές και οι αντάρτες ο οποίος συνορεύει με το τμήμα του Μ5 που δεν ελέγχει το καθεστώς.

Ο αυτοκινητόδρομος αυτός συνδέει τη νότια Συρία με το Χαλέπι στα βόρεια, περνώντας από τη Δαμασκό.

Ο Ραχμάν είπε επίσης ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος προωθήθηκαν και άλλο σήμερα, καταλαμβάνοντας «πολλά χωριά» κοντά στον Μ5.

Σε ανακοίνωσή του ο συριακός στρατός ανέφερε από την πλευρά του ότι τις τελευταίες ημέρες κατέλαβε «δεκάδες χωριά και κοινότητα» στα νότια του Ιντλίμπ και στα δυτικά του Χαλεπιού, θέτοντας υπό τον έλεγχό του μια έκταση 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων.



via Press24.gr https://ift.tt/2UE6F7a

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη