Κομοτηνή: 310 δικηγόροι στη Ροδόπη συνεχίζουν στη δύσκολη καθημερινότητά τους

Κομοτηνή: 310 δικηγόροι στη Ροδόπη συνεχίζουν στη δύσκολη καθημερινότητά τους

Μια χρονιά με θετικό πρόσημο, λόγω της συλλογικής δράσης, αλλά και με προβλήματα, ήταν η χρονιά που πέρασε για τους 310 δικηγόρους της Ροδόπης. «Ήταν γεμάτη συλλογικές δράσεις του Διοικητικού Συμβουλίου» δήλωσε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, η κα Ιωάννα Χατζηαντωνίου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής με αφορμή την ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου που αποτέλεσε για μια ακόμη χρονιά πόλο έλξης τόσο των δικηγόρων, των δικαστών, των εργαζομένων στα Δικαστήρια, όσο και των αρχών και φορέων του τόπου.

«Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να λύσουμε προβλήματα της καθημερινότητας των συναδέλφων μας και επίσης είχαμε συνεχείς επιμορφώσεις μέσω επιστημονικών ημερίδων ή μέσω της συμμετοχής μας σε διάφορα συνέδρια σε συνεργασία πάντα με την Νομική Σχολή του ΔΠΘ» δηλώσε η κα Πρόεδρος.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην νέα χρονιά τόνισε πως οι δικηγόροι προσβλέπουν στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, καθώς επίσης και στην αύξηση της δικηγορικής ύλης. «Είμαστε πάντα δίπλα στον συνάδελφο και βεβαίως δίπλα σε κάθε συμπολίτη , ο οποίος έχει την ανάγκη προσφυγής στη Δικαιοσύνη. Συμπαραστεκόμαστε και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις σε όλα τους τα προβλήματα.» τόνισε η κα Χατζηαντωνίου.
Της ζητήσαμε να σταχυολογήσει τα σημαντικότερα προβλήματα του χώρου της και εκείνη στάθηκε στη δεκαετία των μνημονίων, «δεκαετία –οδοστρωτήρας», μια περίοδος «πάρα πολύ δύσκολη», όπως είπε. «Για τους δικηγόρους ήταν ανελέητη, όπως και για πολλούς άλλους επαγγελματίες, καθώς οι δικηγόροι σήκωσαν όλο το βάρος με την υπέρμετρη υπερφορολόγηση. Αυτή η δεκαετία οδήγησε και σε μια χειροτέρευση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας. Ευελπιστούμε την νέα δεκαετία που αρχίζει βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών, αλλά ταυτόχρονα στην αύξηση της δικηγορικής ύλης, στην ενίσχυση των δικαστικών υπηρεσιών και στην ελάφρυνση του δικηγορικού σώματος.» τόνισε η κα πρόεδρος.

Όσον αφορά στο σημαντικότερο πρόβλημα; Αυτό δεν είναι άλλο από την έλλειψη της δικηγορικής ύλης. «Είναι πάρα πολύ περιορισμένη, αυτό είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα. Πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές έχουν μειωθεί, τώρα θα ψηφιστεί και νέο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο όπου θα υπάρχουν οι κλάσεις και θα υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των κλάσεων. Μπορώ να πάω στην πρώτη κλάση που είναι 220 ευρώ το ελάχιστο ποσό ή να πάω στην τελευταία κλάση που είναι 566 το μηνιαίο ποσό των ασφαλιστικών εισφορών κι αυτό θα έχει ανταποδοτικότητα στην σύνταξη. Ανάλογα του ποσού που θα καταβάλεις, στην κλάση που θα είσαι, θα πάρεις και την αντίστοιχη σύνταξη και θα υπάρχει δυνατότητα να επιλέγεις κάθε χρόνο, τον ένα να είσαι για παράδειγμα στην Α Κλάση και την επόμενη σε κάποια άλλη.» εξήγησε η κα Χατζηαντωνίου και στάθηκε στις αποχωρήσεις που σημειώνονται στον δικηγορικό σώμα. «Την τελευταία δεκαετία έχουν αποχωρήσει αρκετοί δικηγόροι, άλλοι βγήκαν στην σύνταξη, άλλοι προσλήφθηκαν στο δημόσιο, άλλοι έχουν εγκαταλείψει εντελώς το επάγγελμα. Ορκίζονται νέοι συνάδελφοι εγγράφονται, μετά από λίγο κάποιοι φεύγουν, οπότε είμαστε περίπου 310» σημείωσε η κα πρόεδρος μην χάνοντας, ωστόσο, την αισιοδοξία της, το κλίμα της πολύ πετυχημένης ετήσιας συνάντησης συνέβαλε σ' αυτό.
Φώτο: Η κα πρόεδρος του ΔΣ Κομοτηνής με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-video:Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2tOkaG8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη