Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής: Αισιοδοξία για το νέο νοσοκομείο, αλλά και προβληματισμός για τις ελλείψεις προσωπικού στο παλιό

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Κομοτηνής: Αισιοδοξία για το νέο νοσοκομείο, αλλά και προβληματισμός για τις ελλείψεις προσωπικού στο παλιό

Μια ιδιαίτερη χρονιά καλωσόρισαν και με τον ετήσιο χορό τους τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κομοτηνής. Άφησαν για λίγο στην άκρη ακουστικά και πιεσόμετρα, κρέμασαν τις άσπρες ποδιές τους και χάρηκαν με συναδέλφους, φίλους και τα μέλη των οικογενειών τους λίγες στιγμές ανάπαυλας και ξεγνοιασιάς.

«Μπαίνουμε σε μια καινούργια περίοδο με μια καινούργια διοικήτρια και ευελπιστούμε να δώσουμε κάτι νέο στους εργαζομένους του Νοσοκομείου.» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Γιάννης Τσουγκρανάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Κομοτηνής. Όπως είπε, τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοικήτριας είναι πολύ θετικά, αν και, όπως έσπευσε να σημειώνει, ο πήχης για την καινούργια διοικήτρια είναι πολύ υψηλά λόγω του έργου του κ. Φιλιππίδη. (και οι δύο παραβρέθηκαν στο ετήσιο γλέντι και μάλιστα κάθισαν δίπλα –δίπλα στο τραπέζι των επισήμων). «Η κα Γιαμουτσάρη τώρα που ανέλαβε ίσως να νιώθει την πίεση να καταφέρει να ξεπεράσει τον κο Φιλιππίδη πράγμα το οποίο το ευχόμαστε.» ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων.
Σύμφωνα με τον κ. Τζουγκρανά το χρόνιο πρόβλημα του Νοσοκομείου Κομοτηνής είναι η υποστελέχωση του σε όλους τους τομείς, ιατρικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό. «Τα ελλείμματα μας είναι πολύ μεγάλα. Στους νοσηλευτές το έλλειμμά μας αγγίζει το 40%, στο τεχνικό κομμάτι πάνω από 70%, έχει οργανικές θέσεις κενές, σύμφωνα με το οργανόγραμμα πρέπει να εργάζονται 21 άτομα και υπηρετούν μόνο 4-5 εκ των οποίων οι τρεις με μπλοκάκι. Στον Ιατρικό Τομέα μας λείπουν 32 γιατροί για να μπορέσουν τα τμήματα να λειτουργούν σωστά.» τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων σημειώνοντας πως απομακρύνθηκε ο κίνδυνος του λουκέτου στην Μαιευτική Κλινική, το οποίο τώρα αυτή την στιγμή δεν υφίσταται,καθώς «στελεχώθηκε με καινούργιους γιατρούς οι οποίοι είναι πολύ καλοί και άξιοι στη δουλειά τους.»
Παρά το γιορτινό κλίμα και τα αισιόδοξα ακούσματα για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου ο κος Τζουγκρανάς δεν παρέλειψε να επισημάνει κάτι που και οι προκάτοχοί του είχαν επισημάνει ότι δηλαδή: «Το Νοσοκομείο μας δυστυχώς αιμορραγεί και για να σταματήσει αυτή η αιμορραγία χρειάζεται προσωπικό.»
Φώτο: Ο κος Γιάννης Τζουγκρανάς με τον κο Αλέκο Σπανό- στιγμιότυπα από την ετήσια εκδήλωση του Νοσοκομείου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/2ShXd7G
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.