Επιχορήγηση 3,3 εκατ. ευρώ στις σειρές «Άγριες μέλισσες» και «Έρωτας μετά»

Με απόφαση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και του Κυριάκου Πιερρακάκη εγκρίθηκε η επιχορήγηση 13 συνολικά σειρών και ταινιών. Μεταξύ αυτών βρίσκονται και οι δημοφιλείς σειρές "Άγριες Μέλισσες" που προβάλλεται στον ΑΝΤ1 και "Έρωτας Μετά" που προβάλλεται στον Alpha.

Οι "Άγιρες Μέλισσες", με προϋπολογισμό επιλέξιμων δαπανών ύψους 4.641.043 ευρώ επιχορηγούνται σε ποσοστό 35%, «ήτοι ποσό του ενός εκατομμυρίου εξακοσίων είκοσι τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων εξήντα πέντε ευρώ και πέντε λεπτών (1.624.365,05€)».

Όπως σημειώνεται στην σχετική υπουργική απόφαση, «το υποβληθέν επενδυτικό σχέδιο πληροί τα πολιτιστικά κριτήρια όπως ορίζονται στον Πίνακα Α του Παραρτήματος 3 της αριθ. 923/2018 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄1138), όπως ισχύει και συγκεντρώνει γενική συνολική βαθμολογία 50 βαθμούς, με προβλεπόμενη αναγκαία ελάχιστη συνολική βαθμολογία τους 20 βαθμούς».

Όπως σημειώνεται στη σχετική υπουργική απόφαση, «το υποβληθέν επενδυτικό σχέδιο πληροί τα πολιτιστικά κριτήρια όπως ορίζονται στον Πίνακα Α του Παραρτήματος 3 της αριθ. 923/2018 κοινής υπουργικής απόφασης (Β΄1138), όπως ισχύει και συγκεντρώνει γενική συνολική βαθμολογία 50 βαθμούς, με προβλεπόμενη αναγκαία ελάχιστη συνολική βαθμολογία τους 20 βαθμούς».

Και οι δύο σειρές μαζί επιδοτούνται με το ποσό των 3,3 εκατ. ευρώ. Στόχος της απόφασης του Κυριάκου Πιερρακάκη για τις 13 σειρές και ταινίες είναι η ενίσχυση της παραγωγής τηλεοπτικής και κινηματογραφικής μυθοπλασίας στην χώρα μας.

Δείτε εδώ την απόφαση για τις "Άγριες Μέλισσες"

Δείτε εδώ την απόφαση για τη σειρά "Έρωτας Μετά"



via Press24.gr https://ift.tt/2SaufoV
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη