Κορονοϊός: 425 οι νεκροί, 20.000 τα κρούσματα

Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που προκαλεί ο νέος κορονοϊός αυξήθηκε κατά 64 στους 414 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης, μετέδωσε η κινεζική κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας σήμερα Τρίτη.

Ο νέος απολογισμός σημαίνει ότι το σύνολο των νεκρών στην Κίνα αυξάνεται σε τουλάχιστον 425.

Καταγράφηκαν 2.345 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα του 2019-nCoV στη Χουμπέι, κάτι που σημαίνει ότι το σύνολο των κρουσμάτων στην επαρχία αυξήθηκε σε 13.522, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Αυτό σημαίνει πως το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Κίνα είναι 19.950.

Ο ιός εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο σε αγορά τροφίμων όπου προσφέρονταν μεταξύ άλλων θηράματα στην πόλη Ουχάν, την πρωτεύουσα της Χουμπέι. Μέχρι σήμερα, ο 2019-nCoV έχει επιβεβαιωθεί πως έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 20 χώρες.

Ένας θάνατος έχει αναφερθεί εκτός Κίνας. Επρόκειτο για αυτόν ενός κινέζου πολίτη στις Φιλιππίνες.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας θα δημοσιοποιήσει εθνικό νεότερο απολογισμό αργότερα.

Οι κινεζικές αρχές διαπιστώνουν «επείγουσα» ανάγκη για χειρουργικές μάσκες, προστατευτικό ιματισμό και προστατευτικά γυαλιά για την αντιμετώπιση της επιδημίας.



via Press24.gr https://ift.tt/2UiJwqF

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη