Α. Λινού: Δεν κινδυνεύουμε τόσο από τον Κορονοϊό όσο από τον πανικό (audio)

Α. Λινού: Δεν κινδυνεύουμε τόσο από τον Κορονοϊό όσο από τον πανικό (audio)

Η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Ιατρικής και Πρόεδρος του ινστιτούτου Prolepsis, μίλησε στους Ανδρέα Παπασταματίου και Στεφανία Χαρίτου («Απολύτως Σχετικό») στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, για την κοινωνική συνοχή η οποία κινδυνεύει να διασαλευτεί εξαιτίας της έλλειψης ψυχραιμίας που μπορεί να επιδείξουμε σε μια άγνωστη νέα νόσο, στον κορονοϊό.
Όπως είπε η κ. Λινού δεν κινδυνεύουμε από την νόσο η οποία έχει πολύ χαμηλά επίπεδα θνησιμότητας «κινδυνεύουμε από τον φόβο και τον πανικό που θα μας εμποδίσουν να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας» και πρόσθεσε ότι αυτό που πρέπει να «καταπολεμήσουμε τον πανικό και τον ρατσισμό».

Όσον αφορά τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του κορονοϊού η κ. Λινού τόνισε ότι η «Κυβέρνηση πήρε μέτρα για την δημόσια υγεία που έπρεπε να είχαν ληφθεί εδώ και πολλά χρόνια. Δεν είχαμε νομοθεσία για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα λοιμώδη νοσήματα. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να έχουμε μια σωστή αγωγή υγείας, πρώτα για τα παιδιά μας».

Πηγή: Α' Πρόγραμμα

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/3a6TS1g
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη