Μητσοτάκης: Εμπιστευόμαστε τον Έλληνα δημόσιο λειτουργό

Σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών για ζητήματα που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα και στη διαχείριση του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου,

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο επίπεδο των αρμοδιοτήτων, το οποίο, όπως τόνισε, πρέπει να ξεκαθαριστεί ανάμεσα στο κεντρικό κράτος, στις αποκεντρωμένες διοικήσεις, στις περιφέρειες και τους δήμους και "θα συνιστά και την εμβληματική μας μεταρρύθμιση των επόμενων έξι μηνών".

Υπογράμμισε, δε, ότι "εμπιστευόμαστε τον Έλληνα δημόσιο λειτουργό και θέλουμε να του δώσουμε περισσότερα κίνητρα και περισσότερα εργαλεία για να κάνει καλά τη δουλειά του". Εξάλλου, όπως είπε, μόλις χθες τέθηκε σε εφαρμογή η εμβληματική μεταρρύθμιση του Επιτελικού Κράτους που αφορά στη δυνατότητα που δίνεται στους Γενικούς Διευθυντές να εκδίδουν ατομικές διοικητικές πράξεις. Αυτό, "αποτελεί τεράστια τομή και αποκομματικοποιεί τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Κράτος", σχολίασε ο Πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, κατέθεσε στον κ. Μητσοτάκη τον απολογισμό του πρώτου εξαμήνου "ο οποίος περιλαμβάνει και την ιστορική μεταρρύθμιση της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού που σχεδόν ομόφωνα η Βουλή ψήφισε.

Σημείωσε, επίσης, ότι περιλαμβάνει πέντε νομοθετικές πρωτοβουλίες που συνέβαλαν στην ενίσχυση της αυτοδιοίκησης, των θεσμών και της ποιότητας της ζωής των πολιτών, και 70 προγράμματα και δράσεις που είχαν συμβολή στην προσπάθεια της κυβέρνησης για οικονομική ανάπτυξη. Σχετικά με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών, σημείωσε πως αυτός προβλέπει εννέα σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις και 90 πρωτοβουλίες.

"Θα επιτύχουμε την ίδια μεγάλη συναίνεση ώστε η μεγάλη μεταρρύθμιση για το Κράτος να γίνει με την ίδια μεγάλη συναίνεση σε όφελος της ελληνικής κοινωνίας", κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.via Press24.gr https://ift.tt/3bxdFbG
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.