ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ! “Βράζουν” Λέσβος και Χίος. Τι αποφάσισαν για τα κλειστά κέντρα και την επίταξη...

Τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων κατά της απόφασης της κυβέρνησης για επίταξη χώρων, προκειμένου να δημιουργηθούν κλειστά κέντρα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, αποφάσισαν δημοτικά συμβούλια, που συνεδρίασαν εκτάκτως σήμερα σε Λέσβο και Χίο.
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το δημοτικό συμβούλιο της Δυτικής Λέσβου αποφάσισε να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης της περιοχής κοντά στην Καράβα, όπου σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή, και να δημιουργηθεί Επιτροπή Αγώνα, να πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στο Πολύκεντρο Μανταμάδου, αύριο Τετάρτη, το απόγευμα και να κληθεί ο υπουργός Μετανάστευσης να παραστεί σε επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Λέσβου. Επίσης, αποφασίστηκε να υπάρξει προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης επίταξης της επίμαχης περιοχής.
Στη Μυτιλήνη, έπειτα από την απόφαση του συμβουλίου του δήμου να μην αποδεχτεί τη δημιουργία νέας δομής και να επιμείνει στο κλείσιμο των υπαρχόντων, ο δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, προέβη στην παρακάτω δήλωση:
«Από την πρώτη στιγμή δήλωσα σε όλους τους τόνους, ότι ο Δήμος Μυτιλήνης υφίσταται το μεταναστευτικό πρόβλημα στην καθημερινότητα του, υποβαθμίζοντας την ζωή μας και την κανονικότητα μας. Έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας στην επίλυση του προβλήματος αυτού, δήλωσα ότι θα είμαι παρών σε όλες τις κυβερνητικές συναντήσεις για να διαπραγματευτώ και να αξιώσω τα δίκαια για τον δήμο μας και το νησί μας, διασφαλίζοντας πρωτίστως τις ορθές προϋποθέσεις για τις συναντήσεις αυτές. Μη υπαρχόντων των προϋποθέσεων αυτών, η προγραμματισμένη συνάντηση της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου ματαιώθηκε, δίνοντας με τον τρόπο αυτό, την καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι ο Δήμος Μυτιλήνης δεν θα πράξει στο ακέραιο το καθήκον του για όφελος των δημοτών μας και του νησιού μας. Σε κάθε περίπτωση, σεβόμενοι της αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου, θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις των λεσβιακών και των αιγαιοπελαγίτικων Συλλόγων, την ερχόμενη Πέμπτη, στην προγραμματισμένη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εσωτερικών».
Στη Χίο, το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεση του με τη διαδικασία της επίταξης δημοτικής έκτασης στη θέση «17». Επίσης, αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με τη συνδρομή του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου και του Τεχνικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να υπάρξει προσφυγή κατά της διαδικασίας επίταξης και κατά κάθε άλλης δικαστικής πράξης που σχετίζεται με αυτή. Αποφασίστηκε ταυτόχρονα πως καμία υπηρεσία και κανένα νομικό πρόσωπο του δήμου δεν θα συμβάλει στη δημιουργία της δομής. Το δημοτικό συμβούλιο Χίου καλεί επίσης τους πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


via Press24.gr https://ift.tt/3breVgC
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.