Ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση της επίταξης εκτάσεων

Ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση της επίταξης εκτάσεων

«Nα πάρει πίσω η κυβέρνηση   την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  για την επίταξη εκτάσεων στα νησιά του Αιγαίου , οι νομικοί του Δήμου σε συνεργασία με τον δικηγορικό Σύλλογο Σάμου  να εξετάσουν πως θα κινηθούν νομικά κατά της απόφασης, να συμμετέχουν μόνο στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 13 Φλεβάρη  έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών και τέλος να μη δεχτούν κανένα αντισταθμιστικό μέτρο που να συνδέεται με την παραμονή χιλιάδων μεταναστών στο νησί. Η όποια χρηματοδότηση  που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο». Αυτά αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ανατολικής Σάμου στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ  στο θέμα που τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης και αφορούσε στην πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για την επίταξη 100 στρεμμάτων στην περιοχή της Ζερβού.

Το θέμα απασχόλησε το σώμα για αρκετή ώρα και για άλλη μια φορά διατυπώθηκε η αντίρρηση των δημοτικών συμβούλων για την κατασκευή δομής μεγάλης χωρητικότητας στην Σάμο. Το δημοτικό συμβούλιο ενημερώθηκε  από τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο για την κατάσταση που επικρατεί στο ΚΥΤ όσον αφορά στην καθαριότητα , στην αποχέτευση και την ύδρευση. Δήλωσε ότι το 1.128.750 ευρώ  που θα δοθούν από την κυβέρνηση είναι ανταποδοτικά για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος   όλα αυτά τα χρόνια στο ΚΥΤ και για την επιβάρυνση που δέχεται ο ΧΥΤΑ.

The post Ζητούν από την κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση της επίταξης εκτάσεων appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/37gDlWH
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη