Πέτσας: Η ελληνική γαστρονομία μπορεί να γίνει αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της οικονομίας

Η ελληνική γαστρονομία μπορεί και πρέπει να αναδειχθεί σε "αιχμή του δόρατος" για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και την περαιτέρω ενδυνάμωση του brand name "Ελλάδα", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα τις στρατηγικές συνεργασίας για την ελληνική γαστρονομία, στο πλαίσιο της 28ης έκθεσης Agrotica.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι απολύτως πεπεισμένη ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας αποτελεί "πεδίον δόξης λαμπρό" για τη συνεργασία του κράτους, της Πολιτείας, με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Αποτελεί, λοιπόν, ζήτημα προτεραιότητας για εμάς η εκπόνηση και η υλοποίηση μιας εθνικής στρατηγικής για τη γαστρονομία και ενός εθνικού σχεδίου δράσης προκειμένου να συντονιστεί το σύνολο των πρωτοβουλιών και ενεργειών που αναλαμβάνονται από τα αρμόδια υπουργεία και εποπτευόμενους Οργανισμούς» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

«Εκδηλώσεις, όπως η σημερινή, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου να καταστεί απολύτως σαφές ότι η ελληνική γαστρονομία δεν είναι ένα ζήτημα δευτερεύουσας ή περιφερειακής σημασίας που αφορά μόνον κάποιους συγκεκριμένους επαγγελματικούς κλάδους», σημείωσε, προσθέτοντας:

«Η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας είναι ένα από τα ισχυρότερα «όπλα» που έχουμε στη διάθεσή μας για να διορθωθούν οι λανθασμένες πολιτικές που ταλάνισαν τα προηγούμενα χρόνια τους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας και της αλιείας. Για να ξεπεραστεί το έλλειμμα εμπιστοσύνης και η απουσία οράματος, που, εξαιτίας του λαϊκισμού και του κρατισμού, κρατούσαν δέσμια τη δημιουργικότητα των Ελλήνων. Για να χτίσουμε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας, που θα ξεκινάει από το ράφι, όχι από το χωράφι. Για να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη ενός "γαστρονομικού πατριωτισμού", που θα επιτρέψει σε ορισμένα από τα πιο δραστήρια και δυναμικά τμήματα της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας να εκδηλώσουν ανεμπόδιστα τη δημιουργικότητά τους και να προκόψουν».

«Ζούμε σε έναν ευλογημένο τόπο, με παράδοση και πολιτισμό που χάνονται στα βάθη των αιώνων, και η γαστρονομία μας—κομμάτι αναπόσπαστο αυτής της παράδοσης και αυτού του πολιτισμού—είναι ένας "θησαυρός" που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητος. Ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει την Ελλάδα της ένδοξης ιστορίας, του λαμπρού πολιτισμού και της τέχνης, του απαράμιλλου φυσικού κάλλους και της θερμής φιλοξενίας. Έχει έρθει η ώρα να γνωρίσουν όλοι και μια άλλη Ελλάδα. Την Ελλάδα της υψηλής γαστρονομίας και της ακόμη υψηλότερης ποιότητας των πρώτων υλών. Την Ελλάδα των μοναδικών γεύσεων. Την Ελλάδα που ξέρει να συνδυάζει την απλότητα με τη νοστιμιά, τον νεωτερισμό με την παράδοση, την καινοτομία με την ουσία. Την Ελλάδα που ατενίζει με αυτοπεποίθηση το μέλλον, χωρίς να λησμονεί το παρελθόν»

via Press24.gr https://ift.tt/2S8IMS8

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.