Κορονοϊός: Το Χονγκ Κονγκ μετρά οικονομικές ζημιές

Καθώς η έξαρση του κορονοϊού αφήνει το στίγμα της στο Χονγκ Κονγκ, τα εμπορικά μαγαζιά και τα καταστήματα έχουν ερημώσει, προκαλώντας ανησυχία σε όλους τους ιδιοκτήτες εμπορικών καταστημάτων και ειδικότερα στους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων.

Η παγκόσμια ανησυχία για τον ιό ήρθε να ενισχύσει τις ήδη μεγάλες πιέσεις που είχε δεχθεί η οικονομική ζωή του Χονγκ Κονγκ, λόγω των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και των βίαιων επεισοδίων τα οποία είχαν λάβει χώρα εδώ και μήνες και τα οποία είχαν ως αντίκτυπο την μεγάλη πτώση στις πωλήσεις λιανικής.

Υπάρχουν αρκετοί επαγγελματίες οι οποίοι αναφέρουν πτώση του τζίρου τους μέχρι και σε ποσοστό 70%,ενώ όλοι αναφέρουν πως κάθε πτυχή της οικονομικής ζωής έχει επηρεαστεί από την εξάπλωση του ιού και την ανησυχία που αυτή έχει προκαλέσει.

Η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ σαν ένα μέτρο έκτακτης ανάγκης έχει κλείσει μεγάλο αριθμό (10) συνοριακών περασμάτων που συνδέουν το Χονγκ Κονγκ με την ηπειρωτική χώρα, χωρίς όμως προς το παρόν να έχει επιβληθεί καθολικό κλείσιμο των σημείων ελέγχου. Υπάρχουν υπέρμαχοι αυτής της κίνησης οι οποίοι θεωρούν ότι αυτή η λύση είναι απαραίτητη για τον περιορισμό του ιού και της μόλυνσης που έχει προκληθεί,αλλά υπάρχει και ο αντίλογος από αυτούς που θεωρούν ότι αυτό το μέτρο θα δώσει την χαριστική βολή στην εμπορική ζωή της ασιατικής μητρόπολης και θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά.

via Press24.gr https://ift.tt/2HiwsK9

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη