Κορονοϊός: Το ρομπότ που δίνει συμβουλές

Ένα ρομπότ με ύψος 1,5 μέτρο, ονόματι Promobot, βρίσκεται από χτες στην υπηρεσία των κατοίκων της Νέας Υόρκης και των τουριστών που φοβούνται για την εξάπλωση κορονοϊού και το πώς θα προστατευθούν.

Το ρομπότ βρίσκεται στην Τάιμς Σκουέρ της Νέας Υόρκης και ενημερώνει τους πολίτες σχετικά με τον κορονοϊό.

Οι περαστικοί που θέλουν σχετική ενημέρωση συμπληρώνουν ένα μικρό ερωτηματολόγιο σε μια οθόνη ίδια με αυτή του iPad,η οποία βρίσκεται πάνω στο στέρνο του ρομπότ,ενώ για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχει και η δυνατότητα συζήτησης με το ρομπότ.

Το Promobot σχεδιάστηκε από μια νεοσύστατη εταιρεία που εδρεύει στην Φιλαδέλφεια και η οποία παράγει ρομπότ με σκοπό την παροχή υπηρεσιών.

"Δημιουργήσαμε ένα εξειδικευμένο λογισμικό για να βρίσκουμε τα συμπτώματα του ιού", δήλωσε στο Reuters ο Όλεγκ Κιβορκούτσεφ, ένας από τους Ρώσους επικεφαλής της εταιρείας.

"Καταλαβαίνουμε την σημασία του προβλήματος και την ανησυχία των πολιτών σχετικά με τον ιό. Αλλά πρέπει να γίνουν από όλους κατανοητά κάποια πράγματα, όπως είναι τα συμπτώματα του κορονοϊού και ποια μέτρα προφύλαξης πρέπει να ληφθούν.Αν γίνουν αυτά όλα θα είναι καλά για όλους".

Το ρομπότ δεν ανιχνεύει τον ιό σε καμιά περίπτωση. Ρωτάει αν ένας πολίτης έχει κάποιο σύμπτωμα του ιού και ανάλογα με την απάντηση που θα πάρει τότε είτε δίνει οδηγίες προφύλαξης είτε δίνει στον πολίτη καθησυχαστικό μήνυμα.Όλα αυτά γίνονται στην οθόνη αφής που αναφέραμε πιο πάνω στο κείμενο.

Τέλος ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτών που ρωτήθηκαν σχετικά με το ρομπότ,καθώς οι απόψεις διίστανται.Από την μία υπάρχουν αρκετοί που βρίσκουν πολύ έξυπνη την ιδέα για την κατασκευή αυτού του ρομπότ και θεωρούν πως θα βοηθήσει πολύ τους πολίτες,ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν και αμφισβητίες οι οποίοι δεν πιστεύουν στην χρησιμότητα αυτού του ρομπότ.

πηγή:reuters



via Press24.gr https://ift.tt/31JsIe7
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη