Προσφυγικό: Εκρηκτική η κατάσταση στη Λέσβο

Photo: EUROKINISSI

Πριν από λίγη ώρα αναχώρησε για το Βορειοανατολικό Αιγαίο το πλοίο Εξπρές Πήγασος με 10 λεωφορεία ΜΑΤ καθώς και όχημα εκτόξευσης νερού.

Το δρομολόγιο του πλοίου όπως αναφέρει η ΕΡΤ Αιγαίου δεν έχει ανακοινωθεί, ενώ κανονικά ήταν εκτός δρομολογίου λόγω βλάβης. Ωστόσο, οι κάτοικοι έχουν αποκλείσει τις εισόδους στα σημεία πρόσβασης της Καράβας.

Σύμφωνα με το lesvosnet, το πλοίο να προσεγγίσει πρώτα το λιμάνι των Μέστών και έπειτα τη Λέσβο.

Πολίτες απέκλεισαν τους δρόμους

Δράση ανέλαβαν σήμερα από το πρωί, ομάδες περιφρούρησης πολιτών που έκλεισαν τους δρόμους που οδηγούν στην επιταγμένη περιοχή Καβακλή- Καράβας του Μανταμάδου, όπου αναμένεται να δημιουργηθεί η νέα δομή για την παραμονή προσφύγων και μεταναστών. Με φορτηγά και μηχανήματα βαρέως τύπου απέκλεισαν τις εισόδους των δρόμων επιτρέποντας την πρόσβαση μόνο κτηνοτρόφων που δραστηριοποιούνται εκεί.

Από το πρωί μαθητές κατέλαβαν το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και Λυκείου του Μανταμάδου διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή της νέας δομής.

Σήμερα το απόγευμα όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ (Στρατής Μπαλάσκας) θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή συνέλευση στο χωριό της Αγίας Παρασκευής σε κατοίκους του οποίου ανήκει μεγάλο μέρος της επιταχθείσας έκτασης.

Με σημερινή ανακοίνωση η δημοτική αρχή Μυτιλήνης δηλώνει παρούσα «στις κινητοποιήσεις που θα αποφασιστούν από κοινού με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και β βαθμού».



via Ειδησεις - Dikaiologitika News | Ειδήσεις https://ift.tt/2Te3eBs
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη