Κορονοϊός: Οι Κινέζοι κατασκεύασαν νοσοκομείο μέσα σε δύο εβδομάδες - Εντυπωσιακές εικόνες - ΒΙΝΤΕΟ

Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις δύο εβδομάδων, οι κινεζικές αρχές κατάφεραν να κατασκευάσουν το πρώτο νοσοκομείο που θα προσφέρει αποκλειστικά θεραπεία στους ασθενείς, που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Όπως ανακοινώθηκε, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί και το νοσοκομείο στην Ουχάν, με 1.000 κλίνες, αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του αύριο, Δευτέρα.

Μόλις στις 24 Ιανουαρίου είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου οι φωτογραφίες που έδειχναν τους εκσκαφείς να καθαρίζουν το έδαφος, όπου πλέον "στέκεται" το νοσοκομείο, έκτασης 25.000 τετραγωνικών μέτρων.

Ο κορονοϊός, που ξεκίνησε από την Ουχάν, ευθύνεται για τον θάνατο πάνω από 300 ανθρώπων στην Κίνα, ενώ σήμερα καταγράφηκε και ο πρώτος θάνατος εκτός Κίνας, στις Φιλιππίνες. Ο ιός έχει ήδη εξαπλωθεί σε 22 χώρες και τα αναφερόμενα κρούσματα ανέρχονται σε 14.000.

#BREAKING Construction work of Huoshenshan Hospital, #Wuhan's makeshift hospital built for treating pneumonia patients infected with the novel #coronavirus completed Sunday morning; the hospital will officially start services from Monday pic.twitter.com/njpeB8xqmG

— CGTN (@CGTNOfficial) February 2, 2020


via Press24.gr https://ift.tt/2v0iZU8
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.