Πέθανε ο δημοσιογράφος Κλέαρχος Τσαουσίδης

Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο προκάλεσε η απώλεια του Θεσσαλονικιού δημοσιογράφου Κλέαρχου Τσαουσίδη, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 73 ετών χτυπημένος από τον καρκίνο.

Το 1987 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Από το 1990 ως το 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ. Εργάστηκε σε πολλά μέσα της πόλης αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας. Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Αυγή».

Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης ήταν στέλεχος της Αριστεράς και ιδιαίτερα αγαπητός στη Θεσσαλονίκη. Μέλος του ΚΚΕ Eσωτερικού, της ΕΑΡ, του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και του ΣΦΕΑ 1967-1974.

Η πολιτική του κηδεία θα γίνει την Τετάρτη.

Σύντομο βιογραφικό

Ο Κλέαρχος Τσαουσίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1947.

Σπούδασε στη φιλοσοφική σχολή (τμήμα ΙΞΓ&Φ) του ΑΠΘ από το 1965 ως το 1968 και (μετά από αναγκαστική διακοπή) από το 1974 ως το 1976.

Την ίδια περίοδο, '74 - '76, διετέλεσε για δύο θητείες πρόεδρος του πρώτου μεταδικτατορικού Συλλόγου Φοιτητών Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ.

Άρχισε να εργάζεται το 1969 στην εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ". Στη συνέχεια εργάστηκε στις εφημερίδες "ΕΓΝΑΤΙΑ" (1981), "ΝΕΑ" (Γραφείο Θεσ/νίκης 1982-88). Την περίοδο Αύγουστος 1988 - Ιούλιος 1989, διετέλεσε διευθυντής Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια εργάστηκε στο "Mega Channel" (γραφείο Θεσ/νίκης) και το 1991 επανήλθε στα "ΝΕΑ". Το 1993 οργάνωσε και διεύθυνε ως το 1995, το ραδιοσταθμό ΖΗΤΑ (τοπικό, συνεργαζόμενο με το SKY). To 1995 ανέλαβε Διευθυντής Σύνταξης στη "ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ" της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ". Το 1997 (Φεβρουάριος) ανέλαβε διευθυντής του "ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ". Κατά περιόδους συνεργάστηκε με τους ραδιοσταθμούς ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και Antenna.

Υπήρξε επί σειρά ετών (1983 - 88) ανταποκριτής της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΚΙ, της Σουηδικής Ραδιοφωνίας και συνεργάτης της Ντόιτσε Βέλλε.

Το 1987 εκλέχτηκε μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ. Από το 1990 ως το 1996 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΜ-Θ. Το καλοκαίρι του 1995 εκλέχτηκε Α΄ Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΥ. Το 1995 η ΕΣΗΕΜ-Θ τον εξέλεξε εκπρόσωπο της στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΠΕ (τριετής θητεία).

Διετέλεσε μέλος (με υπόδειξη της ΕΣΗΕΜ-Θ) του ΔΣ της Δημοτικής Επιχείρησης Πληροφόρησης Θεσσαλονίκης, γενικός γραμματέας του Βαλκανικού Κέντρου Τύπου και μέλος του Προεδρείου της Βαλκανικής Συνομοσπονδίας Δημοσιογράφων.

Υπήρξε εισηγητής σε δημοσιογραφικά σεμινάρια που οργάνωσαν η IFJ (Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων) και η Παγκόσμια Οργάνωση Δημοσιογράφων στη Βουδαπέστη, Σόφια, Βουκουρέστι, Κοπεγχάγη, Λιουμπλιάνα, Ζάγκρεμπ.

Δημοσιογραφικές αποστολές: Βουλγαρία, FYROM, Ρουμανία, Αλβανία, Γιουγκοσλαβία, Κροατία, Σλοβενία, Ουγγαρία, Κύπρος, Σοβιετική Ένωση (τότε), Λευκορωσία, Φιλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Ισπανία, Σκοτία, ΗΠΑ (εκλογές 1994).

via Press24.gr https://ift.tt/39hxAJY

RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη