Κομοτηνή: Ανησυχία στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Κομοτηνή: Ανησυχία στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου

Την έντονη δυσαρέσκειά του για την μετατροπή του Γ.Ν. Κομοτηνής από ΝΠΔΔ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου εξέφρασε  το Διοικητικό Συμβούλιο στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής ενημερώνοντας τους εργαζόμενους σήμερα και προχωρώντας έτσι σε μια πρώτη διαμαρτυρία.

Όπως ειπώθηκε, τόσο από τον πρόεδρο του Συλλόγου, τον κ. Γιάννη Τζουγκρανά, όσο και από τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., δημιουργείται  έντονος προβληματισμός για τις εξελίξεις και  μεγάλη αγωνία για το αύριο. Παράλληλα  και απόφαση να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις αντίστασης κατά της μετατροπής του Γ.Ν.Κομοτηνής από ΝΠΔΔ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Όπως ειπώθηκε η λειτουργία του νέου Νοσοκομείου προβλέπεται να γίνει ως Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Η μετατροπή του νομικού καθεστώτος βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης και όχι του Ιδρύματος που μέχρι τώρα έχει προσφέρει πολλές δωρεές εκατομμυρίων ευρώ στο σύστημα Υγείας χωρίς να θέτει όρους αλλαγής της νομικής μορφής των φορέων και των δράσεων που χρηματοδοτεί τόνισαν μιλώντας για αιφνιδιασμό και εκφράζοντας την ανησυχία τους για τον εργασιακό τους μέλλον. Μάλιστα επισημάνθηκε από όλους πως τόσο ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο κος Θεμιστοκλέους, όσο και άνθρωποι του Ιδρύματος διαβεβαίωναν ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο.

«Η κυβέρνηση θέλει να ξεφορτωθεί τη δαπάνη της Δημόσιας Υγείας και να τη φορτωθούν οι πολίτες. Θέλει εργαζόμενους με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Ξεκινάει το μοντέλο ιδιωτικοποίησης από το Νοσοκομείο Κομοτηνής. Ένα ακριτικό Νοσοκομείο που θα έπρεπε να είναι για εθνικούς λόγους καθαρά δημόσιο.» τόνισε από την πλευρά του ο κος Αλέκος Σπανός.

«Δεν θα το επιτρέψουμε!» τόνισαν σημειώνοντας πως « Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία είναι αντίθετοι στα σχέδια αυτά.» υποσχόμενοι πως αν δεν υπάρξουν αλλαγές, θα υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις.
Φώτο: Στιγμιότυπα από τη σημερινή κινητοποίηση ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-video:Μαρία Νικολάου

www.ert.grvia ert.gr https://ift.tt/37pQRrg
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.