ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

Μυρτάλη - Ολυμπιάδα, Χρυσό περίαπτο,
Aρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 
Ο τάφος της μητρός του Μ. Αλεξάνδρου, Μυρτάλης - Ολυμπιάδος, ήταν στον Κορινό Πιερίας.
Αυτό το ξέραμε από καιρό, από Αρχαία επιγραφή, από τάφο της περιοχής, αλλά και από άλλα στοιχεία.
Τον Δεκέμβριο του 2019, ο καθηγητής κ. Μπίντας ισχυρίσθηκε πως ταυτοποίησε τον τάφο της, σε ταφικό σύμπλεγμα όντως στον Κορινό του δήμου Κατερίνης, σύμφωνα και με δημοσίευμα της εφημερίδας “Επτά” της Πιερίας.
Πρόκειται για εύρημα που συμπεριλαμβάνει πολλά στοιχεία, τα οποία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σημαντικό πρόσωπο.
Επί πλέον υπάρχουν επιγραφές, καθώς και αντικείμενα, όπως ένας ανάγλυφος σκύλος, όπως αυτός που είχε χαρίσει ο  στρατηλάτης στην μητέρα του πριν φύγει για την Ασία, αλλά και φίδια, με τα οποία ασχολείτο η Ολυμπιάς.
Την άποψη των επιστημόνων ενισχύει και η Λιάνα Σουβαλτζή, η οποία υποστηρίζει επίσης με πολλά στοιχεία ότι έχει βρει τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην όαση της Σίβα στην Αίγυπτο.



from ΕΝΝΕΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ https://ift.tt/2SSzLNA
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη