Κίνα... «Cui bono?»... Ποιος κερδίζει, ποιος ωφελείται, για το συμφέρον τίνος;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Περήφανοι στην Κίνα, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό,
για την...
κατασκευή και λειτουργία νοσοκομείου σε μόλις 5 ημέρες,
ώστε ν' αντιμετωπιστεί ο φονικός ιός κορωναϊός

«Πιστεύω πως [ο κορωναϊός] θα επιταχύνει
την επιστροφή των θέσεων εργασίας στη Βόρεια Αμερική»
Wilbur Ross
Υπουργός Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής

Τα παραπάνω, μαζί με τα συλλυπητήρια του αμερικανικού λαού, δήλωνε ο επενδυτής" και παρεμπίπτοντος Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, στη συνέντευξή του στο Fox Business Network (30 Γενάρη 2020), ερωτώμενος για τις οικονομικές συνέπειες του ιού κορωναϊού στην Κίνα.
Να μην ξεχνάμε πως ο Wilbur Ross -στη φωτογραφία τον βλέπουμε να χειροκροτεί τον αγαπημένο του Έλληνα φίλο, τον πρωθυπουργό Τσίπρα (Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβρης 2018), για την επάνοδο της ανάπτυξης στην πατρίδα μας και την επερχόμενη έξοδο από τα μνημόνια-, είναι πρώτα "επενδυτής" και κατόπιν "υπουργός"... συνεπώς κάτι περισσότερο μπορεί να γνωρίζει.

Βέβαια, ο "επενδυτής" Wilbur Ross έδωσε τα ίδια διαπιστευτήρια και στον πρωθυπουργό Μητσοτάκη -"αγαπάει" πολύ της Ελλάδα και τους πρωθυπουργούς της, είναι κι αυτός "φιλέλληνας"-, αλλά οι "επενδύσεις" και η βοήθεια στα εθνικά μας θέματα ήταν νέες στρατιωτικές βάσεις, εκχώρηση εθνικού εδάφους, το εθνικό έγκλημα της "Βόρειας Μακεδονίας" για να σταματήσει η Ρωσική διείσδυση, να περικυκλωθεί η Ρωσία, αλλά και σήμερα "συνομιλίες" και Χάγη για ν' αποφασιστεί "ειρηνικά" η εκχώρηση Πατρίδας και φιλέτα της δημόσιας περιουσίας του ελληνικού λαού.

Να όμως που κι ο Mike Pompeo, Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, πάσχει κι αυτός από αντί-Κινεζικό σύνδρομο, μαζί με το αντί-Ρωσικό.
Ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη ο ανελέητος "ψυχρός πόλεμος" ΗΠΑ - Κίνας -ο πόλεμος της αυτοκρατορίας των χάμπουργκερ με τον Κινεζικό πολιτισμό χιλιετιών και τον Μεγάλο Τιμονιέρη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας [Βλέπε σε: Η επανάσταση δεν είναι ένα γεύμα σε μια δεξίωση]-, ο Pompeo δηλώνει πως "Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας είναι η κύρια απειλή της εποχής μας".
Στη συνάντηση που είχε στο Λονδίνο ο Pompeo με τον Βρετανό ομόλογό του Dominic Raab, μεταξύ άλλων επισήμανε:
«Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα δεν είναι συμβατό με τις αμερικανικές αξίες και ότι οι σύμμαχοί πρέπει να διασφαλίσουν ότι ο επόμενος αιώνας θα διέπεται από δυτικές δημοκρατικές αρχές... (...)
Το πολιτικό σχήμα στην κυβέρνηση της Κίνας είναι η κύρια απειλή της εποχής μας... (...)
[αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες (Huawei) και τη συνεργασία Αγγλίας - Κίνας] Δεν πρόκειται για μια εταιρία: πρόκειται για το μοντέλο του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο καθορίζει τις προϋποθέσεις τέτοιων επιχειρηματικών υποθέσεων κι όχι μόνον νομικές προϋποθέσεις, αλλά σημαντικών οικονομικών επενδύσεων... (...) 
Υπάρχουν ανώτεροι αξιωματούχοι σε αυτήν την εταιρία που είναι συνδεδεμένοι με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα... (...)».

Ο Δημήτρης Πατέλης, επίκουρος καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σημειώνει:
«Ίσως κάποιοι βρίσκουν ευκαιρία να εξαλείψουν ό,τι έχει απομείνει από τη 2η μεγάλη πρώιμη σοσιαλιστική επανάσταση του 20ου αιώνα. Ίσως δρομολογείται εκστρατεία αποκλεισμού της Λ. Δ. Κίνας, που αποσκοπεί σε πρόκληση οικονομικής κρίσης & εσωτερικής αναταραχής (με εμπλοκή αντιμαχόμενων τάσεων της ηγεσίας της ΛΔΚ, ευρωατλαντικού προσανατολισμού μερίδων της νέας αστικής τάξης και της γραφειοκρατίας -ιδιαίτερα πρώην στελεχών της κομμουνιστικής νεολαίας, όπως ο δήμαρχος της Ουχάν, που έχουν τώρα τα ινία σε πολλές θέσεις-κλειδιά- και υποδαύλιση εθνικιστικών, κοινωνικών κ.λπ. εντάσεων), με προοπτική την αλλαγή καθεστώτος. Η ίδια η πορεία της ευρείας κλίμακας χρήσης των εμπορευματικών και χρηματικών σχέσεων και τύπων κεφαλαίου κυοφορεί αντιφάσεις, η επίλυση των οποίων θα οδηγήσει είτε σε πλήρη επικράτηση κεφαλαιοκρατικής παλινόρθωσης, είτε σε εμβάθυνση του σοσιαλιστικού χαρακτήρα. Η διαφαινόμενη επίσπευση με τον αποκλεισμό, πρακτικά θα σημάνει ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΛΕΜΟ, ΑΡΧΙΚΑ ΕΜΦΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ... Η κλίμακα του προβλήματος και η πληθυσμιακή κατανομή δεν δικαιολογούν καν επιδημία... Κάτι ύποπτο συμβαίνει... Σε κάθε περίπτωση, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της ΛΔΚ δεν θα είναι εύκολη υπόθεση, σε συνδυασμό με τον τύπο ενεργοποίησης του μαζικού λαϊκού παράγοντα...».

Σήμερα τα ΜΜΕ κι οι "αναλυτές κι επιστήμονες" -αυτοί που μιλούν πάντα σε διατεταγμένη υπηρεσία, με το αζημίωτο βέβαια από τις πολυεθνικές, όπως για "κίνδυνο κλιματικής αλλαγής", τα "πράσινα εργοστάσια καύσης απορριμάτων" και πάει λέγοντας-,  μιλούν βιολογικό πόλεμο, για βακτηριδιακά όπλα, για διαφυγή από εργαστήρια... κι ότι μπορεί να φανταστεί ο νους του τηλεθεατή, ή αρέσκεται ν' ακούει ο πολίτης.
Δηλαδή, ο οικονομικός και στρατιωτικός γίγαντας της Ασίας, αποφάσισε να εξολοθρεύσει τους "πελάτες" του, ν' αυτοκτονήσει... αφού το εμπορικό κόστος από το γίγνεσθαι με τον κορωναϊό είναι ανυπολόγιστο για την Κίνα.
«Cui bono?»... Ποιος κερδίζει, ποιος ωφελείται, για το συμφέρον τίνος... αυτό που συμβαίνει; Η απάντηση στο θεμελιώδες ερώτημα του ρωμαϊκού δικαίου μπορεί ν' απαντηθεί από τον καθένα και την καθεμία...

Η Δημόσια Υγεία εξακολουθεί να υπάρχει στην Κίνα κι αυτό στο μεγάλο Μάο.
Οι δομές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αποδεικνύουν πως μπορούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν γιγαντιαία προγράμματα, όπως αυτό για την αντιμετώπιση του κοροναϊό: Σχεδιάστηκε να γίνει νοσοκομείο σε 10 ημέρες και τελείωσε-λειτούργησε σε 5 ημέρες.


Ο Liang Wudong, είναι ο πρώτος γιατρός θύμα αυτού του δαιμονιακού ιού. Βρισκόταν από την πρώτη ημέρα αντιμετώπισης του φονικού ιού δίπλα στους ασθενείς, εργαζόμενος αδιάκοπα.
Ο σύντροφος γιατρός Liang Wudong, είναι ήδη σύμβολο και στο Πάνθεον της Πατρίδας στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Η Λαϊκή Κίνα θα αντιδράσει στο όνομα της σοσιαλιστικής επανάστασης του Μάο και του πολιτισμού χιλιετιών.
Ο κινεζικός ρεβιζιονισμός είναι πάντα καλύτερος από τον δυτικό καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Μπροστά στο τσουνάμι ρατσισμού απέναντι στους Κινέζους σε κάθε μεριά του πλανήτη, ας σταθούμε στο πλάι του Κινέζικου λαού, όπως όλες οι ανυπότακτες χώρες του αντιιμπεριαλιοστικού στρατοπέδου.

"Πάρτε το παράδειγμα των αντιδραστικών μοναρχιών του Μαρόκου,
ή του Αφγανιστάν.
Όλοι οι κομμουνιστές άξιοι του ονόματός τους,
οφείλουν να τις υπερασπίσουν σε περίπτωση επίθεσης
από αποικιοκρατικές δυνάμεις.
Με άλλα λόγια, πρέπει να είσαι με το μέρος του πιο αδύνατου
και να μην γαβγίζεις εναντίον του μαζί με τα ιμπεριαλιστικά τσακάλια"
Βλαντίμιρ Ιλίτς Ουλιάνοφ, γνωστότερος ως Λένιν


via Press24.gr https://ift.tt/31jTPfn
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Από το Blogger.