Eurobank: Κατέθεσε αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα Ηρακλής

Eurobank: Κατέθεσε αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα Ηρακλής

Η Eurobank υπέβαλλε σήμερα, Τρίτη 25 Δεκεμβρίου, αιτήσεις για την ένταξη στο πρόγραμμα «ΗΡΑΚΛΗΣ» των τιτλοποιήσεων Cairo Ι και Cairo ΙΙ. Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα, τα αιτήματα αφορούν στην παροχή εγγύησης από το ελληνικό Δημόσιο για ομολογίες υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας συνολικής αξίας 1,655 εκατ. ευρώ.

Τις επόμενες εβδομάδες θα ακολουθήσει η αίτηση για το Cairo ΙΙΙ. H τιτλοποίηση Cairo είναι η πρώτη τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) στην Ελλάδα για την οποία υποβάλλεται αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα ΗΡΑΚΛΗΣ.

Μαζί με την τιτλοποίηση Pillar, η οποία ολοκληρώθηκε το 2019, είναι οι πρώτες τιτλοποιήσεις NPEs στην Ελλάδα και αποτελούν βασικά συστατικά στοιχεία της εμπροσθοβαρούς στρατηγικής της Eurobank που έχει στόχο τη μείωση του δείκτη NPEs στην περιοχή του 15% το α' τρίμηνο του 2020.

Η Eurobank με την από 19 Δεκεμβρίου 2019 ανακοίνωσή της, ενημέρωσε το επενδυτικό κοινό για την πρόθεσή της, η τιτλοποίηση με την κωδική ονομασία Cairo, συνολικού ποσού 7,5 δισ. ευρώ, να ενταχθεί στο Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων ΗΡΑΚΛΗΣ.

Το Cairo απαρτίζεται από τρεις τιτλοποιήσεις, διαφορετικού μεγέθους και με διαφορετικές κατηγορίες απαιτήσεων από δάνεια, τα Cairo I, II & III.

  • EUROBANK
  • ΗΡΑΚΛΗΣ
  • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ


    via Ειδησεις - Dikaiologitika News https://ift.tt/2SXcACM
    RSS Feed

    Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

    Δημοσίευση σχολίου

    To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

    Νεότερη Παλαιότερη