Κορονοϊός: Ένας άνθρωπος ανά 10 τ.μ. στα σούπερ μάρκετ - Σεκιούριτι θα ελέγχουν πόσοι μπαίνουν

Για τα μέτρα περιορισμού του κορονοϊού που θα ληφθούν από την Κυβέρνηση στα σούπερ μάρκετ, μίλησε στον Alpha ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Θα πρέπει να είναι ένας άνθρωπος ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και θα πρέπει οι security να ελέγχουν πόσοι άνθρωποι μπαίνουν», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και ξεκαθάρισε πως δεν θα λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ τις Κυριακές αλλά θα γίνονται μόνο delivery.«Στόχος μας είναι να μην υπάρξει συνωστισμός. Πρέπει να αποφευχθεί ο συνωστισμός», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Δίνουμε μία εθνική μάχη, δεν θα μπορέσει να κερδηθεί αυτή η μάχη αν δεν δώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας», επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης. «Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτός ο ιός μεταδίδεται από ανθρώπους που είναι ασυμπτωματικοί. Δηλαδή, θα τον μεταδίδουμε χωρίς να ξέρουμε ότι νοσούμε. Πρέπει όλοι να βάλουμε πλάτη», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στο Open, είπε ότι στα σούπερ μάρκετ θα λειτουργεί - σε όσες επιχειρήσεις δεν γίνεται αυτό μέχρι σήμερα - και υπηρεσία delivery και επιπλέον τα ντελίβερι θα κάνουν παραδόσεις κατ οίκον ακόμη και Κυριακές.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο επέκτασης ωραρίου λειτουργίας στις επιχειρήσεις τροφίμων, κάτι που αναμένεται να αποφασιστεί μέσα στις επόμενες ημέρες. '



via Press24.gr https://ift.tt/2TS4Sus
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη