Στις 19:00 η άφιξη της πτήσης από Τυφλίδα με 90 επιβάτες – Νέες πληροφορίες για εγκλωβισμένους Έλληνες σε βρετανικά αεροδρόμια

Στις 19:00 η άφιξη της πτήσης από Τυφλίδα με 90 επιβάτες – Νέες πληροφορίες για εγκλωβισμένους Έλληνες σε βρετανικά αεροδρόμια

Λιγότερες από 10 ήταν οι πτήσεις που αναμένονταν να προσγειωθούν στο Ελευθέριος Βενιζέλος την Τρίτη 24/3 από τις 17:00 και μετά. Μία από αυτές είναι η πτήση που έρχεται από την Τυφλίδα στις 19:00, με 90 Έλληνες επιβάτες που επιστρέφουν στη χώρα στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης επαναπατρισμού. 

Η συγκεκριμένη, είναι η 9η πτήση που ολοκληρώνεται από διάφορες πόλεις της Ευρώπης και το ερώτημα, όπως ανέφερε ο ρεπόρτερ της ΕΡΤ Πιέρρος Τζανετάκος, είναι ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, δεδομένου ότι από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 22/3 έχουν απαγορευθεί οι πτήσεις από την Τουρκία και τη Μ. Βρετανία.

Ιδίως σε ό,τι αφορά τη Μ. Βρετανία, φτάνουν στην ελληνική πρεσβεία του Λονδίνου αλλά και στην ΕΡΤ, μηνύματα για φοιτητές και άλλους νέους ανθρώπους που είναι εγκλωβισμένοι στα βρετανικά αεροδρόμια και ψάχνουν τρόπο να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ από το υπουργείο Εξωτερικών, γίνονται όλες οι δυνατές προσπάθειες έτσι ώστε να συγκεντρωθούν τα αιτήματα και να δρομολογηθεί κάποια πτήση.

Όπως επισημαίνουν πηγές από το υπουργείο, δεν είναι εύκολο να γίνει μια πτήση μόνο για 5-10 ανθρώπους. Θα πρέπει να συγκεντρωθεί μεταλύτερος αριθμός ανθρώπων και ενδεχομένως να βρεθούν σε συγκεκριμένες πόλεις όπως έγινε με τις περιπτώσεις της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης στην Ισπανία.

Σημειωτέον ότι από τις 26 Μαρτίου η Aegean διακόπτει τις πτήσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, επομένως γίνεται αντιληπτό ότι τις αμέσως επόμενες μέρες μπορεί να υπάρξουν αιτήματα και από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για επαναπατρισμό και να ξεκινήσει εκ νέου μια αντίστοιχη επιχείρηση.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

www.ert.gr



via ert.gr https://ift.tt/2xqWitx
RSS Feed

Στείλτε τα δελτία τύπου στο e-mail: kaliterilamia@gmail.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη